Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Teen Creeps – “Seeing Shapes”

© Daniil Lavrovski

Er zijn veel gitaarbands in ons land die naar onze goesting nog iets te veel onder de radar blijven. Teen Creeps begint zich qua bekendheid langzaam maar zeker boven de gemiddelde rammelrockband te hijsen en dat is maar goed ook. Gezien het niveau waarmee de groep nummers uitbrengt, vinden we dat zeker verdiend. Eerder dit jaar brachten ze speciaal voor een MCLX-compilatie “Anecdotes” uit en nu is er met “Seeing Shapes” een eerste single van de tweede plaat die op 22 januari 2021 verschijnt. FOREVER heet het album en als het zo goed is als de eerste single, zullen we het jaar alvast al smullend inzetten.

Dat de jaren negentig nooit ver weg zijn bij Teen Creeps is ook dit weer goed te horen. Het begint al meteen met een geluidsmuur die ons eerlijkheidshalve wat aan Cloud Nothings doet denken. Met pulserende drums wordt het tempo extreem strak gehouden en bij het refrein is er dan weer die grijze sfeer die zich al snel omkeert in een aanstekelijke riff. Shoegaze dus, maar wel met ruimte voor melodie en energie om er toch een eigen draai aan te geven. Teen Creeps laat alweer horen wat voor een uitstekende band het is, en we kunnen dan ook niet wachten om het nieuwe jaar met hun album te beginnen.

Facebook / Instagram

30 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief