Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teen Creeps – “Seeing Shapes”

© Daniil Lavrovski

Er zijn veel gitaarbands in ons land die naar onze goesting nog iets te veel onder de radar blijven. Teen Creeps begint zich qua bekendheid langzaam maar zeker boven de gemiddelde rammelrockband te hijsen en dat is maar goed ook. Gezien het niveau waarmee de groep nummers uitbrengt, vinden we dat zeker verdiend. Eerder dit jaar brachten ze speciaal voor een MCLX-compilatie “Anecdotes” uit en nu is er met “Seeing Shapes” een eerste single van de tweede plaat die op 22 januari 2021 verschijnt. FOREVER heet het album en als het zo goed is als de eerste single, zullen we het jaar alvast al smullend inzetten.

Dat de jaren negentig nooit ver weg zijn bij Teen Creeps is ook dit weer goed te horen. Het begint al meteen met een geluidsmuur die ons eerlijkheidshalve wat aan Cloud Nothings doet denken. Met pulserende drums wordt het tempo extreem strak gehouden en bij het refrein is er dan weer die grijze sfeer die zich al snel omkeert in een aanstekelijke riff. Shoegaze dus, maar wel met ruimte voor melodie en energie om er toch een eigen draai aan te geven. Teen Creeps laat alweer horen wat voor een uitstekende band het is, en we kunnen dan ook niet wachten om het nieuwe jaar met hun album te beginnen.

Facebook / Instagram

2931 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Teen Creeps: 'Over het algemeen wordt er minder geroepen'

Het Gentse Teen Creeps steekt de gitaarmuziek van de jaren negentig in een nieuw jasje en vulde met debuut Birthmarks menig jeugdhuis…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.