Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Creeps – “Anecdotes”

Met hun debuutalbum Birthmarks, dat in 2018 verscheen, liet noise rock band Teen Creeps een blijvende indruk achter. Er werd dan ook rijkhalzend uitgekeken naar een vervolg op die eerste plaat. In 2020 zouden we het tweede album op ons bord krijgen, maar de COVID-19-crisis gooide roet in het eten. Het Gents-Limburgse trio ziet zich dus genoodzaakt om het album pas in 2021 te releasen, maar dankzij onafhankelijk concert promotor MCLX krijgen we al een voorproefje.

Teen Creeps is lang niet de enige band die wordt gesteund door MCLX. Ondanks dat ze zelf hard werd getroffen, besloot de concertpromotor lokale alternatieve bands een handje toe te steken. Zo werd Friends of Friends in het leven geroepen. Via dit concept financiert MCLX de releases van singles van alternatieve bands (denk aan High Hi, Psycho 44, Newmoon en The Guru Guru) voor de volle 100%. Vervolgens wordt met die singles een compilatie in elkaar geflanst waarvan de opbrengst integraal naar de bands gaat. Op die manier krijgen de zwaar gehavende, vaak jonge muzikanten een duw in de rug om de crisis te boven te komen.

“Anecdotes” is geen standaard single, maar een outtake van de opnamesessies voor het nieuwe album. De intro wordt gevuld met lage akkoorden van loeiende gitaren. In tegenstelling tot die zware intro, is de eerste strofe wat rustiger. De melodieuze klanken en mooie stem geven je een gelukzalig gevoel. ‘Won’t you listen to my anecdotes?’ klinkt het in het refrein, een zinnetje dat al gauw in je hoofd blijft hangen. Op het einde van de single tilt een chaotische solo het rock ‘n roll gehalte van het nummer nog wat de hoogte in, waardoor het een echte nineties sound krijgt.

Kortom, “Anecdotes” doet ons nog meer watertanden naar het nieuwe album van Teen Creeps. Laat het maar rap 2021 zijn!

Facebook / Instagram

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Russian Baths - "Responder (Night)"

Iets meer dan een jaar na de release van hun debuutalbum Deepfake krijgen we een nieuwe single voorgeschoteld van Russian Baths. De…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Teen Creeps: 'Over het algemeen wordt er minder geroepen'

Het Gentse Teen Creeps steekt de gitaarmuziek van de jaren negentig in een nieuw jasje en vulde met debuut Birthmarks menig jeugdhuis…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.