Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bedroom / Boredom – “Sleep Walker”

© Bella Bullz

Wie Engeland zegt, zegt de Queen, thee en een overvloed aan jonge indiebands. Nergens anders wordt de indiescene zo hard gerepresenteerd als in het Verenigd Koninkrijk. Zo gebeurt het al wel eens dat nieuw talent lang onder de radar blijft. Bedroom / Boredom hoort hier zeker bij. Sinds 2015 maakt het Londense kwartet gitaargedreven indie pur sang. Veruit de bekendste hit “Pill” dateert van 2016 en verscheen dat jaar op hun debuut-ep I Wouldn’t Worry. Die werd nadien opgevolgd door een tweede ep Reefs en vorig jaar TV Brain. Een album bleef tot nu toe nog uit.

Nochtans hebben de jongens dit jaar niet stilgezeten. Eerder was er al de release van de singles “Car Lights (Front Yard)” en “How Did You Get Up There”. Met “Sleep Walker” levert de band opnieuw regelrechte kwaliteit. Gitaren die lekker door de ruimte zweven en een stem om u tegen te zeggen. Meer heeft deze single niet nodig om van start te gaan. Met een intro als deze wordt dit al snel een romantische reis langs de geheugenstrook van frontman Dan Rimmer. Kort hierna vallen de drums in en het nummer ontpopt zich fleurig tot een instrumenteel geheel. Alsof het klankpalet nog niet opwindend genoeg was, doet ook nog een trompet de intrede naar het einde van de single toe. Zo wordt het bombastisch genieten tot de laatste noot valt. Hoe dit kwartet het bredere publiek weet te vermijden is ongezien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

26 september 2020

About Author

Rik Bontinck Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief