Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alok & Ilkay Sencan – “Don’t Say Goodbye” (feat. Tove Lo)

© CPU - Toon Miermans

© CPU – Toon Miermans

Soms heb je artiesten die pas beroemd worden dankzij een remix van een van hun nummers. Zo heb je Tove Lo, de Zweedse zangeres die in 2014 pas na Hippie Sabotages remix van “Stay High” tot internationaal popfenomeen werd gelanceerd. Daarna bewees ze zich nog geregeld als soloartieste die ook met singles als “Talking Body” en “Cool Girl” zonder remixes de hitlijsten kon veroveren. Ook haar twee laatste albums Blue Lips (2017) en Sunshine Kitty (2019), die barsten van het feminisme, vonden gemakkelijk hun weg naar dj-sets en festivalweides. Tove Lo kan het dus alleen, maar koos er toch voor om opnieuw naar de achtergrond te verdwijnen achter enkele producers.

De Braziliaanse Alok is een fenomeen in zijn thuisbasis, maar vond wereldwijd erkenning met nummers als “Hear Me Now” en “Don’t Cry For Me”. Daarnaast is de Turkse Ilkay Sencan bezig aan een opmars binnen de muziekwereld door in sneltempo deep house op de wereld los te laten. De combinatie van deze drie artiesten klinkt niet enorm boeiend, en het resultaat is ernaar. “Don’t Say Goodbye” is een vrij onoriginele, repetitieve dansplaat waarop geen enkel van de drie artiesten echt uitblinkt. De stem van Tove Lo is aanwezig, de melodie van Alok en de bassen van Ilkay, maar de ingrediënten blijven een beetje pruttelen in de soep, zonder tot een samenhangend geheel te versmelten. Zo lijkt bijvoorbeeld het refrein ongemakkelijk tussen de strofes geplakt en is het nummer weer even snel voorbij als het begon. ‘Don’t say goodbye-bye-bye-bye-bye’ zingt Tove Lo, maar wij laten dit eentonig samenraapsel liefst zo snel mogelijk achter ons.

Alok: Facebook / Instagram / Twitter

Ilkay Sencan: Facebook / Instagram / Twitter

Tove Lo: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

229 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix & Tove Lo – “Pressure”

Martin is back on track! Acht maanden na zijn laatste release brengt hij nu “Pressure” uit én dit samen met de Zweedse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single A.ROSE - "Fake Smiles"

De Amsterdamse band A.ROSE schotelt ons rauwe, elektronische popmuziek voor van de hoogste plank. Dat de naam nog niet meteen een belletje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tove Lo - "I'm Coming"

Ook voor de Zweedse zangeres zijn het moeilijke tijden, want ze moest haar Europese tour uitstellen naar september. Op die tour stelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.