AlbumsRecensies

Tove Lo – Sunshine Kitty (★★★½): Pussypop met ballen

Tove Lo is een van de meest geliefde Zweedse exportproducten sinds de gehaktballetjes van de IKEA en mag zich rekenen tot de A-liga van de Europese popmarkt. Met al drie albums op de teller en vooral heel wat spannende visuele projecten achter de kiezen heeft Lo inmiddels de status van een gevierde popster die toch net dat tikkeltje anders is. Op haar vierde album Sunshine Kitty lijkt ze haar artistieke visie helemaal gevonden te hebben en heeft ze een zeer coherente verzameling nummers op het album bij elkaar gekregen.

Doorsnee? Daar doet een zotte doos zoals Tove niet aan mee. Elk nummer heeft een leuk deuntje gekregen, zodat elke track zijn charmes heeft en niet ondergaat in de massa. Zo klinkt “Are u gonna tell her?” ontzettend fris en monter en komt haar Jax Jones samenwerking “Jacques” in de context van het album veel beter tot zijn recht dan als losse single. Opvallend sterk is ook “Really don’t like you”, waarvoor ze op de hulp van popicoon Kylie Minogue mocht rekenen. Doja Cats stukje in het korte “Equally Lost” is tegen onze verwachtingen in jammer genoeg toch geen meerwaarde en is dan ook de minste samenwerking op het album..

De twee keerzijden van de liefde staan ook op Sunshine Kitty volledig centraal, want net in dat thema schuilt de sterkte van Tove Lo’s songwriting. Stukken zoals bijvoorbeeld ‘Do you love me? / You don’t love me’ in “Come Undone” komen misschien lichtjes cliché over, maar ze horen nu eenmaal bij Tove (opnieuw exact zoals de gehaktballen bij de IKEA). Afronden doet ze met het sterk uitgebalanceerde “Anywhere u go”, dat toch wel ietwat atypisch klinkt voor de zangeres.

Sunshine Kitty is een ode aan pussy power geworden en staat boordevol catchy popsingles. Net zoals op het nieuwe album van haar goede vriendin Charli XCX hebben we het gevoel dat ze op haar nieuwe album op haar best is. Tove Lo heeft haar vibe gevonden en weet ook qua storytelling waar ze naartoe wil, waardoor we als luisteraar ook het gevoel krijgen naar een eerlijk eindresultaat te luisteren. Een solide popalbum waar je honderd keer kan beluisteren zonder dat je het beu wordt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1366 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix & Tove Lo – “Pressure”

Martin is back on track! Acht maanden na zijn laatste release brengt hij nu “Pressure” uit én dit samen met de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alok & Ilkay Sencan - "Don't Say Goodbye" (feat. Tove Lo)

Soms heb je artiesten die pas beroemd worden dankzij een remix van een van hun nummers. Zo heb je Tove Lo, de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single A.ROSE - "Fake Smiles"

De Amsterdamse band A.ROSE schotelt ons rauwe, elektronische popmuziek voor van de hoogste plank. Dat de naam nog niet meteen een belletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.