Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jelle – “Zelf in de hand”

Na zijn sterk debuut Kampioen zijn we benieuwd naar elk stukje muziek dat de jonge rapper Jelle op ons loslaat. Met zijn team van Noncha Records maken ze hit na hit, dat kan ook niet anders met een groep jonge gedreven artiesten. Begin augustus liet Noncha ons genieten van “Bebouwde Kom”, een samenwerking met Bird en Vinci en nu krijgen we “Zelf in de hand” op ons bord voorgeschoteld.

“Zelf in de hand” opent zeer rustig en melancholisch waarbij Jelle rustig een beetje rapt in zijn eigen stijl, rijmen op rijmen. Daarna wordt het iets harder met de gebruikelijke metaforen en sterke woordspelingen die we gewoon zijn van Jelle. We horen zinnen zoals ‘die mannen zijn je zat, steek het niet op de drank’ of ‘ik ben wilder dan een tijger en ben moeilijker te temmen’. Verder horen we nog een zeer catchy refrein, wat toch een van de sterkste punten is van deze rapper: de kunst om in een bepaalde flow de juiste woorden te gebruiken die zullen blijven hangen. Het feit dat we letterlijk alles kunnen verstaan, is een immense voorsprong op bepaalde rappers die helaas te veel mompelen.

Weer een sterk nummer van Jelle, sterke bars en een sterk refrein. Jammer van de onnodige autotune soms, maar als dat zijn stijl is, dan is het zo!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 september 2020

About Author

Robbe Nerinckx De liefde voor muziek is oneindig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief