Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jelle – “Zelf in de hand”

Na zijn sterk debuut Kampioen zijn we benieuwd naar elk stukje muziek dat de jonge rapper Jelle op ons loslaat. Met zijn team van Noncha Records maken ze hit na hit, dat kan ook niet anders met een groep jonge gedreven artiesten. Begin augustus liet Noncha ons genieten van “Bebouwde Kom”, een samenwerking met Bird en Vinci en nu krijgen we “Zelf in de hand” op ons bord voorgeschoteld.

“Zelf in de hand” opent zeer rustig en melancholisch waarbij Jelle rustig een beetje rapt in zijn eigen stijl, rijmen op rijmen. Daarna wordt het iets harder met de gebruikelijke metaforen en sterke woordspelingen die we gewoon zijn van Jelle. We horen zinnen zoals ‘die mannen zijn je zat, steek het niet op de drank’ of ‘ik ben wilder dan een tijger en ben moeilijker te temmen’. Verder horen we nog een zeer catchy refrein, wat toch een van de sterkste punten is van deze rapper: de kunst om in een bepaalde flow de juiste woorden te gebruiken die zullen blijven hangen. Het feit dat we letterlijk alles kunnen verstaan, is een immense voorsprong op bepaalde rappers die helaas te veel mompelen.

Weer een sterk nummer van Jelle, sterke bars en een sterk refrein. Jammer van de onnodige autotune soms, maar als dat zijn stijl is, dan is het zo!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

144 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -"Sterker"

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.