Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clipping – “’96 Neve Campbell” (feat. Cam & China)

Clipping is toch een beetje een unicum in de hiphopwereld. Trends volgen zijn woorden die niet in de woordenboeken staan van producers Jonathan Snipes en William Hutson, en al evenmin in die van rapper Daveed Diggs. Hun industriële en experimentele hiphop is zeker niet voor iedereen, maar fans van abstracte hiphop kunnen er maar niet genoeg krijgen. Over creepy gesproken, komende oktober krijgen we een sequel voor het horrorgeïnspireerde There Existed An Addiction to Blood, van vorig jaar. We krijgen met “’96 Neve Campbell” nu een tweede voorproefje van dat album.

Na de creepy banger die we vorige maand te horen kregen, “Say the Name”, trekt clipping. met “’96 Neve Campbell” de onbehagelijke lijn door. De titel moet op dat vlak al genoeg zeggen, want fans van de Scream-films zullen de naam ‘Neve Campbell’ wel herkennen als een van de hoofdpersonages uit de filmserie die begon in 1996. Het nummer zelf komt een beetje over als een emancipatie-anthem, want de manier waarop het refrein van Diggs het personage van Neve Campbell ophemelt als dé ultieme vrouwelijke heldin, is uiterst overtuigend. In de tekst geven lijnen als ‘This bitch boss / Come in talking that shit / And you gonna have to die about it’ deze single een feministische draai, zoals enkel clipping. dat kan. Dan moet het vrouwelijk rapduo Cam & China uit L.A. hun entree nog maken, die toch een beetje de spotlight stelen. Op “’96 Neve Campbell” geeft clipping. toe aan hun liefde voor oldschool horror, met alle verontrustende gevolgen vandien.

Visions of Bodies Being Burned krijgen we een week voor Halloween te horen op 23 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Albums

clipping. - Vision of Bodies Being Burned (★★★★½): Fight or flight

Er is absoluut geen vat te krijgen op het traject van clipping., het hiphoptrio bestaande uit producers Jonathan Swipes, William Hutson en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clipping. - "Pain Everyday"

Je hebt atypisch, en dan heb je clipping. Met abstracte en experimentele hiphop krijg je niet de grootste hoeveelheid fans, maar goede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.