Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clipping – “Say the Name”

Clipping (vaak geschreven als ‘clipping.’) toont zich keer op keer als een van de meest experimentele en creatieve projecten binnen de hiphopscene. Het is dan ook niet vaak dat je een groep zichzelf hoort beschrijven als ‘horrorcore’. Uniek genre terzijde hebben ze toch al een mooie niche bij hiphopfans kunnen vinden en al een hele reeks critici voor hun kar kunnen spannen. Hun vorige album, There Existed an Addiction to Blood, kwam vorig jaar uit. Het nieuwe album had eigenlijk twee maanden daarna moeten uitkomen, maar het uitstellen van de tour door het coronavirus gooide roet in het eten. Visions of Bodies Being Burned krijgen we volgende Halloweenperiode te zien, op 23 oktober via het Sub Pop label.

‘Intens’ is het eerste woord dat opkomt bij het luisteren van “Say the Name”. Een vrij zweperige beat werkt zich alsmaar op in een industrial waas die naar het einde toe echt wel een stuk van de rails afgaat. De beat is eigenlijk zelfs wat meer nineties house dan echt hiphop, zowat Daft Punk maar dan zonder alle disco, funk en vreugde. Op een of andere manier klinkt het zowel retro als futuristisch. Het is moeilijk om het niet allemaal griezelig te vinden, of alleszins toch ongemakkelijk. Rapper Daveed Diggs klinkt ronduit creepy met zijn gluiperige flow, al is het moeilijk om hem bizar genoeg niet charmant te vinden met lijnen als ‘the flames ain’t shit to a demon’. “Say the Name” gaat ongelofelijk hard, maar niet op een banger manier die van je van iemand als Drake zou verwachten. Het is een nummer dat voor een heel specifiek soort mensen iets teweeg brengt, maar dat is nu eenmaal het ding aan een niche.

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Albums

clipping. - Vision of Bodies Being Burned (★★★★½): Fight or flight

Er is absoluut geen vat te krijgen op het traject van clipping., het hiphoptrio bestaande uit producers Jonathan Swipes, William Hutson en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clipping. - "Pain Everyday"

Je hebt atypisch, en dan heb je clipping. Met abstracte en experimentele hiphop krijg je niet de grootste hoeveelheid fans, maar goede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.