Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single I Am Island – “Perfect Storm”

(bron: Nurzada Sultanova)

Tomas Verheyen, de naam doet je misschien wel een belletje rinkelen. Onder Hear, hear! (a cheer) startte hij in 2009 als singer-songwriter zijn soloproject. Op het podium werd hij vergezeld door een reeks muzikanten en samen bouwen ze een mooie reputatie op. Verheyen en zijn kompanen werden onder meer geselecteerd voor De Beloften in 2012 en De Nieuwe Lichting het jaar nadien. Na het ontbinden van dit project volgden er enkele jaren stilte. Dit jaar wist Verheyen deze te doorbreken met het lanceren van iets nieuws. Samen met Pieter Dewulf richtte hij I Am Island op. Eerder was er al de release van debuutsingle “Melancholy (attic version)”. Nu volgen ze op met “Perfect Storm”.

Vanaf de eerste noot wordt het recept van deze single al snel duidelijk. Een gelikte baslijn, zweverige gitaren en een zanglijn die je meeneemt naar die ene zonnige zomerdag vol herinneringen. Verheyen stelt graag zijn stembereik tentoon en Dewulfs muzikale aanleg transformeert het nummer tot een mooi geheel. De indiegoden keken toe en zagen vrijwel onmiddellijk dat het goed was. Ook de bijhorende videoclip is zeker de moeite eens te bekijken. Amerikaanse artieste Leila Mullison creëerde een stopmotionwerk dat speciaal voor dit nummer gemaakt is. Kortom een perfecte match.

De release van I Am Islands eerste ep staat gepland voor 4 oktober. Wie benieuwd is naar meer hoeft dus niet lang meer te wachten.

Facebook 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

 

 

20 september 2020

About Author

Rik Bontinck Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief