FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (14 september – 20 september)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Pixey – “Just Move”

Waarom een band starten als je het ook allemaal op je eentje kan doen, moest Pixey gedacht hebben. De Britse allroundster uit Liverpool is al een tijdje opkomende en neemt je met haar nummers mee in haar dromerige psychedelische wonderland. Haar nieuwe worp “Just Move” ontstond helemaal in haar slaapkamer en gaat, zoals de titel het al verklapt, over het verlangen om (terug) te gaan dansen. Het nummer straalt een bepaalde euforie uit die aanstekelijk werkt en je ook meteen goesting geeft om los te gaan. Een nieuwe ep van Pixey zou op komst zijn, wat na “Just Move” nog mooiere vooruitzichten worden.

JW Francis – “Good Times”

JW Francis is een knuffelbeer of daar gaan we tenminste van uit. De New Yorker is al een aantal jaren extensief bezig met het maken van zijn lo-fi bedroompop, maar het duurde wel even voor hij ook de erkenning voor zijn harde werk kreeg. Inmiddels werd JW Francis opgepikt door het invloedrijke radiostation BBC Radio 6 en versiert hij geregeld mooie reviews bij toonaangevende muziekblogs. Deze week loste de Amerikaan het vrolijke “Good Times”, de perfecte track om goedgemutst de herfst tegemoet te gaan. “Good Times” is verrassend catchy, terwijl het lo-figehalte voor een leuk edgy randje zorgt.

Lacuna Common – “English Weather”

Oxford staat wereldwijd vooral gekend voor zijn gerenommeerde en hoogaangeschrevene universiteit, maar ook muziek speelt een belangrijke rol in de universiteitsstad. Het viertal Lacuna Common kan dit als geen andere beamen, want zij speelden al heel wat cafés en zalen in hun thuisstad plat en hebben er een grote fanbase. Met veel ambitie begon de band aan het jaar 2020, maar zoals voor velen draaide het toch anders uit dan gehoopt. Hun debuutep It’s All Talk brengt de band later dit jaar uit en daaruit kregen we deze week een eerste voorbode. Lacuna Common presenteert zich op “English Weather” van hun beste kant met veel enthousiasme en een leuke drive. Laten we hopen dat de de band binnenkort hun eerste ep ook uitgebreid aan een livepubliek kunnen presenteren!

Multiples – “Quiet Room”

Multiples is geen band zoals elke andere. De bandleden leerden elkaar kennen via een app en maakten vanop afstand samen muziek vanuit hun slaapkamer. Stilaan groeide er een vriendschap tussen de vier en besloten ze om de slaapkamers in te ruilen voor een repetitiekot. Het bracht ze nog dichter bij elkaar en maakte van Multiples een echte band. “Quiet Room” is pas het tweede nummer van de band en toch hoor je al meteen een bepaalde dynamiek in het geluid van de Britten. Multiples straalt een aangename rust uit op “Quiet Room” en doet ons al verlangen naar een volgende single!

nanaKILL – “Freak”

nanaKILL komt uit het Brusselse en loste deze week haar debuutsingle “Freak”. De Belgische zangeres werkte in het verleden al samen met Rvndxm Gvng en mocht zelfs al eens langsgaan bij MNM, maar op eigen werk moesten we ons toch even gedulden. Samen met bounce-beatproducer Bros Bros dook ze de studio in en daar ontstond meteen het catchy “Freak”. Haar muziek doet ons hier en daar wat denken aan NAO, maar dan toch nog met de nodige portie eigenheid. Dit houden we zeker en vast in de gaten!

Dansen Dansen

Funky Fool – “Break My Heart”

Found Frequencies, het label dat werd opgestart door Lost Frequenties, neemt regelmatig nieuw (Belgisch) dj-talent onder zijn vleugel. Funky Fool is een van hen en heeft al bakken ervaring kunnen verzamelen. Vooral rond het Brusselse is Funky Fool een gekende naam en een graag geziene gast in discotheken en festivals. Als producer doet hij het ook al een tijdje goed en krijgt hij ons met zijn nieuwe “Break My Heart” de dansvloer op. Voor de zang deed Funky Fool beroep op de diensten van Roundrobin en dat levert een leuk nazomerse dancetrack op.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (18 januari – 24 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (11 januari – 17 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (30 november – 6 december)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.