Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pixey – “Life In Stereo”

© Blackksocks

Op Instagram omschrijft Pixey zichzelf als indie Britney Spears en we zouden liegen als we beweerden dat dat niet meteen onze aandacht trok. En dan is er nog de muziek. De Britse Lizzie Hillesdon leek een heel andere toekomst voor zich te hebben, tot ze ziek werd en zowaar oog in oog stond met de dood. Ze leerde hoe belangrijk het is om je dromen te projecteren op de werkelijkheid en echt ergens voor te gaan. Ze kocht een gitaar, ontdekte Ableton en al snel ging het balletje aan het rollen. Eerder dit jaar verscheen haar debuut-ep Free to Live in Colour, maar sindsdien heeft de artieste duidelijk niet stil gezeten, want er komt alweer een nieuw project aan onder de noemer Sunshine State. Daarvan horen we met “Life In Stereo” alweer de tweede single.

Sommige liedjes lijken zichzelf bijna te schrijven en dat was ook het geval met “Life In Stereo”. Amper een etmaal had Pixey nodig om de creatie af te ronden en het resultaat mag er wezen. Een ongecompliceerd, uptempo nummer vult al gauw de kamer terwijl de verhaallijn heel eenvoudig, maar net zo efficiënt is. De Britse zingt namelijk over het gevoel dat muziek je geeft, een gevoel dat we met z’n allen maar al te graag vasthouden. Het energieke geheel lijkt gemaakt voor de zwoele nazomer waar we zo naar smachten. In minder dan twee en een halve minuut krijgen we een bijzonder zoet, maar lekker snoepje voor de kiezen dat – zoals het hoort bij gesuikerde lekkernijen – smaakt naar meer.

Sunshine State verschijnt op 29 oktober bij Chess Club Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

653 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (14 september – 20 september)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.