Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Population II – “Introspection”

Volg je het doen en laten van Castle Face Records een beetje, dan viel je deze week ongetwijfeld het ijzersterke Protean Threat van Osees op, net als de aankondiging van (alweer) een nieuw album van de band met een wel erg smerig singletje. John Dwyer, na zijn uren als frontman van Osees ook grote man bij Castle Face, heeft naast een neus voor decibels ook een neus voor nieuw, opkomend talent. In die categorie vinden we tegenwoordig ook het uit Quebec afkomstige trio van Population II terug. ‘Quebec? Da’s in het Frans dan?’, denk je nu, en dat klopt! Hoewel de band op debuutsingles “Epinoia” en “Antichthon” vooral sprak in termen van instrumentale psychrock, is het op haar aankomende eerste album À la Ô Terre prompt in de taal van de liefde te doen.

Van dat album krijgen we al een eerste opwarmertje in de schoot geworpen, “Introspection”, en dat is er niet naast. Het nummer start ritmisch en statig, maar de donkere fuzzwolken laten niet lang op zich wachten en doen de sfeer helemaal kantelen van mysterieus en jazzy richting intens en destructief. Nergens gaat de zachte jazz-toets die het begin van het nummer typeert echter verloren, en da’s misschien wel de kracht van “Introspection”. Een dartele saxofoon slaat zijn vleugels rond de kaap van de twee minuten voorzichtig uit over het woeste rifflandschap en weet zich daar wonderwel in leven te houden. Alleszins tot de bas beslist dat het welletjes geweest is, en een tweede golf van duistere psychedelische waanzin in gang steekt. ‘Population II’, de naam van de band laat misschien geen blijvende indruk na, maar haar debuut bij Castle Face Records doet dat alvast wel.

À la Ô Terre, het debuutalbum van Population II, komt uit op 30 oktober.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.