Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whethan – “Freefall” (feat. Oliver Tree)

Als we je zouden vertellen dat de dj met de autocoureurhelm en de zanger met het bloempotkapsel samen een nummer hebben gemaakt, dan zou daaruit duidelijk moeten zijn dat we het over Whethan en Oliver Tree hebben. Dat de samenwerking tot stand kwam, is zelfs niet zo’n grote verassing. De twee sloegen al vaker de handen in elkaar. Zo was Whethan mee verantwoordelijk voor de grote doorbraak van Tree op “When I’m Down” en werkte hij mee aan Tree’s laatste ep. Vandaag kwam er met “Freefall” dus nog maar eens een samenwerking uit, en dat is misschien wel de laatste kandidaat om de titel van nazomerhit te verzilveren.

Op de nieuwste worp van Whethan staat alles in het teken van skydiven. Het nummer komt traag uit de startblokken met een akoestische gitaar, maar komt al snel in een stroomversnelling. Van de gitaar wordt een poppy sample gemaakt, er komen heel wat pompende beats bij en we springen uit het vliegtuig. Oliver Tree zingt op zijn gekende nonchalante manier, maar op de één of andere manier weet dat altijd aan te slaan. Geen seconde rust dus, want ook wij kunnen niet blijven stilstaan op “Freefall”. De videoclip is dit keer misschien niet een absurd meesterwerkje geworden, maar kan ons toch bekoren. Leuke samenwerking dus, en een minstens even leuk nummer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Essence" (feat. Super Computer)

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.