Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler – “Bethlehem”

© CPU – Bert Savels

Terwijl Win Butler en Régine Chassagne in alle stilte bezig zijn aan de zesde langspeler van Arcade Fire (en hun amuseren met het herwerken van oud materiaal in hun tuin), geeft dat de overige leden van de Canadese indiegigant de mogelijkheid om op eigen houtje met muziek bezig te zijn. Zoals je weet is het podium bij Arcade Fire dichtbevolkt, dus komt er bijgevolg ook veel solomateriaal uit. Zo hoorden we gitarist Richard Reed Perry onlangs nog – samen met onder andere Justin Vernon en Aaron Dessner – terug op 37d03d MixTape01 en bracht ook drummer Jeremy Gara vorige week nog eens een album op de markt. Toch lijkt dat allemaal slechts bijzaak te zijn als Will Butler, het broer van de frontman, met nieuwe muziek naar buiten komt. Het was ondertussen al vijf jaar geleden dat zijn debuutplaat het levenslicht zag, maar als we voorsmaakjes als “Surrender” en “Close My Eyes” mogen geloven, zal Generations daar niet voor moeten onderdoen. Benieuwd hoe derde single “Bethlehem” klinkt!

Wel, hou je vast aan de takken van de bomen, want op zijn nieuwste worp gunt Butler je geen seconde rust. Al vanaf de eerste seconde vliegen de gitaren je om de oren en wordt het tempo de hoogte ingejaagd door de drums. Terwijl er op de achtergrond nog wat elektronica tegenaan wordt gegooid, gaat Will zelf heerlijk tekeer. Een binnenkomer van jewelste dus, en dan zijn we nog niet aan het refrein toegekomen. Daarin kunnen we ons levendig voorstellen hoe hij ‘lalalalala’ in zijn microfoon staat te roepen. Als er dan nog een bijzonder uptempo piano bijkomt, is stilstaan al lang geen optie meer. “Bethlehem” werd een fantastisch nummer waarop wederom alle genres in een mixer worden gegooid met een geweldig resultaat tot gevolg. Het blijft hangen, het is energiek… Graag meer van dat op het album, Will!

Generations verschijnt op 25 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Butler + Sister Squares @ Botanique (Grand Salon): Artistieke intensiteit

Wie Arcade Fire al eens live zag, zal Will Butler ongetwijfeld kennen als de excentrieke broer van de frontman die doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares (★★★½): Degelijke doorstart

Het is moeilijk om geen referentie naar Arcade Fire te maken als het over Will Butler gaat. De broer van de onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - “Arrow of Time”

Het leven van Will Butler zit de laatste tijd vol nieuwe wendingen. Nadat de man besloot om zijn broer en diens band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.