Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molchat Doma – “Не Смешно (Ne Smeshno)”

Met de tropische warmte wordt er even geen rekening gehouden; Molchat Doma katapulteert ons namelijk naar ondergesneeuwde verlaten Sovjetlandschappen op hun nieuwste single. De muziek van het Wit-Russische trio grijpt terug naar de new wave van de jaren tachtig. Op hun eerste twee albums From the Roofs of Our Houses (С крыш наших домов) en Floors (Этажи) wordt er nieuw leven geblazen in het coldwavegenre, dat door bands als Kino en New Order oorspronkelijk populair werd gemaakt. Droge, elektronische drums, levenloze synths en een groovy baslijn blijven het ideale recept. Met “Ne Smeshno” als leadsingle kondigt Molchat Doma haar derde studioalbum, Monuments, aan.

Na drie jaar weten we inderdaad wel wat we van de groep kunnen verwachten. Op “Ne Smeshno” staat de coole baslijn helemaal centraal. Kille vocals, eenzame gitaarlijnen en drums (op het kitscherig af) vervoegen de line-up. Hoewel we er zelf nooit echt geweest zijn, wanen we ons toch even in het pre-Tsjernobyl Perestrojka tijdperk, tussen eentonige kantoorgebouwen en uitgestrekte sneeuwtapijten. Molchat Doma toont aan dat de muziek uit het vervlogen tijdperk een hedendaags publiek zeker nog kan aanspreken.

Facebook / Instagram

Monuments verschijnt op 13 november.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Molchat Doma - Monument (★★★½): Doomermuziek voor boomers en zoomers

танцы, танцы, танцы! Aan de andere kant van het Europese vaste land is Molchat Doma eigenhandig bezig aan de revival van de…
LiveRecensies

Eurosonic 2020 (Dag 1): Neusje van de Europese zalm

Er is enorm veel muzikaal talent in Europa, maar een groot deel daarvan blijft onder de radar. Om artiesten een kans te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.