Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molchat Doma – “Не Смешно (Ne Smeshno)”

Met de tropische warmte wordt er even geen rekening gehouden; Molchat Doma katapulteert ons namelijk naar ondergesneeuwde verlaten Sovjetlandschappen op hun nieuwste single. De muziek van het Wit-Russische trio grijpt terug naar de new wave van de jaren tachtig. Op hun eerste twee albums From the Roofs of Our Houses (С крыш наших домов) en Floors (Этажи) wordt er nieuw leven geblazen in het coldwavegenre, dat door bands als Kino en New Order oorspronkelijk populair werd gemaakt. Droge, elektronische drums, levenloze synths en een groovy baslijn blijven het ideale recept. Met “Ne Smeshno” als leadsingle kondigt Molchat Doma haar derde studioalbum, Monuments, aan.

Na drie jaar weten we inderdaad wel wat we van de groep kunnen verwachten. Op “Ne Smeshno” staat de coole baslijn helemaal centraal. Kille vocals, eenzame gitaarlijnen en drums (op het kitscherig af) vervoegen de line-up. Hoewel we er zelf nooit echt geweest zijn, wanen we ons toch even in het pre-Tsjernobyl Perestrojka tijdperk, tussen eentonige kantoorgebouwen en uitgestrekte sneeuwtapijten. Molchat Doma toont aan dat de muziek uit het vervlogen tijdperk een hedendaags publiek zeker nog kan aanspreken.

Facebook / Instagram

Monuments verschijnt op 13 november.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Molchat Doma - "Son"

De kans dat je een band uit Wit-Rusland kan opnoemen, is wellicht klein, maar de kans dat je wel een nummer kent…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.