Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molchat Doma – “Не Смешно (Ne Smeshno)”

Met de tropische warmte wordt er even geen rekening gehouden; Molchat Doma katapulteert ons namelijk naar ondergesneeuwde verlaten Sovjetlandschappen op hun nieuwste single. De muziek van het Wit-Russische trio grijpt terug naar de new wave van de jaren tachtig. Op hun eerste twee albums From the Roofs of Our Houses (С крыш наших домов) en Floors (Этажи) wordt er nieuw leven geblazen in het coldwavegenre, dat door bands als Kino en New Order oorspronkelijk populair werd gemaakt. Droge, elektronische drums, levenloze synths en een groovy baslijn blijven het ideale recept. Met “Ne Smeshno” als leadsingle kondigt Molchat Doma haar derde studioalbum, Monuments, aan.

Na drie jaar weten we inderdaad wel wat we van de groep kunnen verwachten. Op “Ne Smeshno” staat de coole baslijn helemaal centraal. Kille vocals, eenzame gitaarlijnen en drums (op het kitscherig af) vervoegen de line-up. Hoewel we er zelf nooit echt geweest zijn, wanen we ons toch even in het pre-Tsjernobyl Perestrojka tijdperk, tussen eentonige kantoorgebouwen en uitgestrekte sneeuwtapijten. Molchat Doma toont aan dat de muziek uit het vervlogen tijdperk een hedendaags publiek zeker nog kan aanspreken.

Facebook / Instagram

Monuments verschijnt op 13 november.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

15 september 2020

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief