Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Vincent Coomans – “Pretence”

vincent coomans

© Damon De Backer

Een klein jaar geleden zagen we Vincent Coomans nog aan het werk op de voorronde van Sound Track in Kreun in Kortrijk. Als afsluiter van de avond wist hij met zijn minimalistische nummers een grote indruk na te laten. Zo groot dat zijn nieuwe single “Pretence” ons zo bekend in de oren klonk, dat we onze hersenen braken op de vraag waar we het ooit eerder hadden gehoord. Bleek het dus sinds die bewuste oktoberavond in Kortrijk nog steeds in ons hoofd rond te sluimeren.

“Pretence” is de tweede single uit Coomans’ debuut-ep Can’t You See That I Slowly Distance Myself From You die later deze week verschijnt. Waar eerste single “One Way Love” zijn gevoelens nog verborg onder echo’s, galm en harmonieën, is “Pretence” een scherp fileermes waarmee Vincent zijn eigen ziel probeert los te peuteren. ‘By moving further away am I starting to heal, or am I making it worse?’ vraagt hij zich af terwijl enkele simpele akkoorden op keyboard, wat gitaargetokkel en een eenzame melodica de melancholie nog dikker in de verf zetten.

Net wanneer je denkt dat “Pretence” nog Sufjan Stevens- of James Blake-gewijs gaat losbarsten in galmende harmonieën of weidse electronica, eindigt het nummer al. ‘I just couldn’t keep up with all the pretence,’ blijkt dus ook hoe Coomans als artiest in het leven staat. Geen tierlantijntjes, toeters of bellen, maar gewoon een eerlijke en eenvoudige song die zich langzaam aan je blootstelt.

Vincent Coomans’ debuut ep Can’t You See That I Slowly Distance Myself From You verschijnt op 18 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Vincent Coomans - Can't You See That I Slowly Distance Myself from You (★★★★): Puzzelen met lief en leed

Het is een hele mondvol, die titel van Vincent Coomans’ debuut-ep. Can’t You See That I Slowly Distance Myself from You, gemakshalve…
LiveRecensies

Noa Lee & Vincent Coomans @ Den Dreef (Inuit Exit): Feeëriek toevluchtsoord

Het was een mooie, doch bij momenten iets te warme zaterdag toen we gisteren afzakten naar Leuven voor het tweede concert in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Vincent Coomans - "One Way Love"

Sommige kennen hem misschien van zijn vorige band Ho Bear of van de potten die hij brak tijdens Sound Track, maar voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.