Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Illuminine – “Before Any Sound” (feat. Marble Sounds)

Illuminine brengt fantastische, minimalistische muziek en vormt samen met Jan Swerts het koningsduo van ons vaderland. Met een vaak donkere, rustige sound weet Illuminine ons vaak mee te nemen op een heuse trip door onze diepere gedachten. Het is dan ook bijzonder fijn om weten dat we de herfst kunnen ingaan onder dat zachte, warme deken in de vorm van een nieuwe plaat. Dit nieuwe album zal #4 heten en te beluisteren zijn vanaf 20 oktober 2023. Eerder werd er met “Catch The Night In Marble” al een eerste single van dat album gelost. Toen betrof het een samenwerking met Vincent Coomans, die eerder dit jaar het album The Great Rebuild uitbracht op het label van Imbrechts, Iluminine records.

Voor de tweede single pakt Illuminine uit met een samenwerking met de Belgische indiegrootheid Marble Sounds. Bezielers Kevin Imbrechts (Illuminine) en Pieter Van Dessel (Marble Sounds) kennen elkaar al enige tijd via gemeenschappelijke muzikanten van hun livebands. Wanneer Imbrechts de basis van “Before Any Sound” op gitaar schreef, dacht hij meteen de zalvende stem van Van Dessel erbij. Zelf geven ze aan dat het de ideale soundtrack is om tijdens de eerste donkere herfstavonden tot rust te komen. We kunnen ons hier enkel en alleen maar bij aansluiten. De zalvende en fluisterende stem wijst ons de weg doorheen het nummer, onder begeleiding van de prachtige ambient van Illuminine. Ook de backing vocals die Van Dessel voor z’n rekening neemt, zorgen voor een grote meerwaarde en draagt bij tot het warme gevoel die deze single ons geeft.

Vol verwachting kijken we uit naar de release van #4. Voor de releaseshows kun je op 08 november 2023 terecht in CCHA te Hasselt en een dag later in de Schouwburg van Leuven. Om de start van het nieuwe jaar goed in te zetten, valt Illuminine in februari 2024 nog live aan het werk te zien in Heist-Op-Den-Berg, Harelbeke en Hamont-Achel.

Website / Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Marble Sounds @ Boomtown (Handelsbeurs): Te goed als inleiding van de avond

Liefhebbers van de betere singer-songwritermuziek konden vanavond hun hart ophalen aan de Kouter in Gent. Niet buiten – al was het daar misschien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alabaster DePlume, STAKE, Whispering Sons en meer naar Boomtown!

Van 14 t.e.m. 23 juli wordt Gent het epicentrum van kunst en cultuur. Tijdens de eerste zeven dagen van de Gentse Feesten…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.