Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel – “as long as you care”

Later dit jaar verschijnt er een nieuwe ep van Ruel. Zo krijgen we voor het derde jaar op rij, na Ready en Free Time, een kleine verzameling van nummers op ons afgevuurd. De Australiër wist in 2018 met “Dazed & Confused” de ARIA Award voor doorbraak van het jaar te bemachtigen, en dat op zestienjarige leeftijd. Het jaar ervoor speelde Elton John al een van zijn nummers en later ging Ruel op tournee met Khalid. Afgelopen maanden bracht hij met “Down For You” en “Empty Love” al twee samenwerkingen uit met respectievelijk Cosmo’s Midnight en Gracey, maar op zijn nieuwste single is hij opnieuw alleen te horen.

“as long as you care” begint bijna a capella en doorheen het nummer blijft de stem van Ruel een grote rol spelen. Wanneer hij tijdens het refrein ‘bright lights and red eyes’ zingt, klinkt de stem van de achttienjarige wat ruw, maar daar ligt dan misschien net de charme van het nummer. Wie wat beter luistert, zal wellicht van de baslijn kunnen genieten en deze had eigenlijk net iets luider gemogen, zodat het lied net dat ietsje meer had gehad. “as long as you care” is een aardige popsong, maar het had wat spannender gemogen.

Bright Lights, Red Lights verschijnt op 23 oktober.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel - "SOMEONE ELSE'S PROBLEM"

Binnen twee dagen wordt de jonge Ruel van Dijk twintig jaar oud, en om dat te vieren verrast hij ons met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel - "LET THE GRASS GROW"

In 2021 kregen we twee singles van de Australische Ruel. In februari 2021 bracht hij “too many feelings” uit en in december…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billy Davis - "Dream No More" (feat. Ruel & Genesis Owusu)

In Australië is Billy Davis geen vreemde. Hij heeft daar ondertussen al een reputatie opgebouwd als iemand die van elke release een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.