Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steps – “What The Future Holds”

Steps is een Britse popgroep die eind jaren 90 vooral in het thuisland op veel populariteit kon rekenen, maar ook in België wisten ze een aantal hits te scoren waarvan “5, 6, 7, 8” wellicht nog steeds de grootste is. De uiterst dansbare nummers gingen gepaard met videoclips waarin vaak niet al te moeilijke dansjes te zien waren die vervolgens door zowel de groep als fans op optredens uitgevoerd werden. Het vijftal kondigde in 2000 tijdens een optreden aan dat het hun laatste zou zijn, aangezien Claire en H de groep gingen verlaten. Doordat ze dit pas vlak voor dat optreden aan de andere bandleden vertelden, ontstond er ruzie. Pas twaalf jaar later zat het vijftal voor het eerst terug samen en in 2017 verscheen er een vierde album. Later dit jaar krijgen we een vijfde langspeler te horen.

Ondanks dat bekende Steps nummers als “One For Sorrow“, “Tragedy” en “Scared Of The Dark” allemaal leuke popsongs zijn, is er weinig origineel aan die liedjes en hetzelfde geldt voor het nieuwe “What The Future Holds”. Tekstueel blijft het nogal oppervlakkig, maar het bevat wel opnieuw een donkere ondertoon die een mooi contrast vormt met de vrolijke melodie en muziek. Ondanks dat het nummer door Sia werd geschreven, voelt het toch aan als een typisch Steps deuntje anno 2020 dat lekker dansbaar en vooral makkelijk verteerbaar is. Hopelijk heeft de toekomst iets interessantere Stepsmuziek in petto.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

860 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Steps - What The Future Holds (★★): Op de grens tussen platte pop en Steps

‘It’s time to begin / now count it in / 5-6-7-8′ is het begin van een dansbaar en vrolijk deuntje dat ondertussen…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Steps: 'We kiezen voor de nummers die onze fans willen horen'

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan verschijnt met What The Future Holds het zesde album van Steps. De Britse popgroep bracht zo’n…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claire Richards - "On My Own"

Een solo carrière van Claire Richards was nu wel the last thing on our mind (sorry voor de woordspeling). Rond de vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.