Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jack Curley – “I’m Here for You”

Manchester is een prachtige, bruisende stad. Dat komt niet alleen door haar twee magnifieke voetbalploegen die al een aantal jaren tot de wereldtop horen, maar ook door de heerlijke muziek die daar al eeuwen wordt geschreven. Iedereen kent zo wel enkele artiesten die Manchester als thuisbasis hebben; zo heb je bijvoorbeeld Oasis, Elbow, The Bee Gees, Joy Division en The Smiths, en nog zoveel meer. Gelukkig bleef het niet bij die bands en zien we duidelijk op onze muzikale kaart dat de stad nog altijd leeft. Zo nu en dan komt er nog eens talent bovendrijven dat we niet kunnen weerstaan. Nu is het de beurt aan de 22-jarige Jack Curley, die zich vooral toewijdt aan indierock, met een stem die ergens ligt tussen die van Sam Fender en JC Stewart. Buiten dat hij verschillende tatoeages heeft, op reis is geweest in Ibiza, ooit al voor minder dan vijf mensen heeft opgetreden en redelijk normaal lijkt, weten we jammer genoeg niet zoveel over deze jongeman.

Op zijn vorige nummers kwam de Brit nog veel intiemer over dan op zijn nieuwste. Dit komt waarschijnlijk door de piano die hij nu achterwege laat. Dat is niet per se erg, want zo krijgen we met “I’m Here for You” een gestoomd nummer waarbij we eens goed ons hoofd kunnen laten slingeren. Jack Curley zorgt voor genoeg variatie tijdens deze single, want anders zou het maar saai worden. Nu hebben we het geluk dat hij de ene keer vooral zijn stem in de bloemetjes zet en de andere keer volledig losgaat en zijn emoties mee naar voren schuift. Het is een aanstekelijke single die ons zeker niet in de kou laat staan en waarmee de jonge heer uit Manchester een grote indruk achterlaat.

Een artiest zoals Jack Curley willen we heel graag eens live aan het werk zien, want we denken dat hij vooral tijdens een concert het publiek helemaal meekrijgt. Hopelijk ooit, maar het zal nog niet voor direct zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 september 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief