Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gone Is Gone – “Sometimes I Feel”

Als je muzikanten van Mastodon, Queens of the Stone Age en At the Drive-In samen in één band steekt, weet je niet onmiddellijk waaraan je je kan verwachten. De gemeenschappelijke factor is een soort van spacerock geworden waarin je weinig invloeden van eerder vernoemde bands kan terugvinden. Het voelt aan als een langgerekte droomvlucht waarbij geëxperimenteerd wordt met geluid en genres.

De stem van Troy Sanders is herkenbaar, maar krijgt een volledig andere dimensie dan bij Mastodon. Die stem is een uitstekende keuze voor het rustigere, zweverige “Sometimes I Feel”, maar is zeker niet allesbepalend in dit nummer. De dromerige passages worden afgewisseld met experimentele spacerock waar de show vooral wordt gestolen door voormalige At the Drive-Indrummer Tony Hajjar. Zonder zijn percussie was “Sometimes I Feel” een matig, doordeweeks nummer geworden, maar gelukkig slaagt Tony erin het resultaat te doen slagen.

Door de uiteenlopende samenstelling van de band is er voorlopig niet geweten wanneer een volgende plaat wordt uitgebracht. Toch is dit weer de derde single op rij, na “Everything Is Wonderfall” en “No One Ever Walked on Water“.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gone Is Gone - "Breaks"

Gone Is Gone is een typische gelegenheidsband waarvan de leden hun prioriteit bij andere groepen liggen. Het is dromerig, het is traag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gone Is Gone - "Everything Is Wonderfall"

Gone Is Gone is de muzikale baby van een aantal gekende muzikanten die spelen (of gespeeld hebben) bij Mastodon (Troy Sanders), Queens…
AlbumsRecensies

Kungens Män - Hårt Som Ben (★★★): Bezwerende trip zonder uitbarstingen

Na in het afgelopen decennium met de regelmaat van de klok anderhalf uur durende albums de wereld in te sturen, besloot de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.