Nieuwe singles

Nieuwe single Gone is Gone – “No One Ever Walked on Water”

Van een superband wordt er dikwijls (te) veel verwacht. Wij stellen onze verwachtingen snel bij, maar als je bandleden van Queens of the Stone Age, Mastodon en At the Drive-In ziet passeren, dan kan je toch niet anders als hopen op het ultieme geluid. Toch kan zo’n samenstelling enkel voor teleurstelling zorgen, maar Gone is Gone bewees op de vorige plaat Echolocation dat er zeker potentieel is. Dat het een zijproject is van deze vier heren, werd al snel duidelijk. Maar het is ook duidelijk dat het een zijproject is waar de heren hun andere creativiteit in kwijt kunnen.

Vandaag brengt Gone is Gone een eerste single sinds 2018 uit. “No One Ever Walked on Water” is tekstueel een knipoog naar iedereen die anders beweert. Muzikaal gezien is het een langzaam, loom nummer dat ruimte geeft aan alle instrumenten. De rustige zang van Troy Sanders past hier wonderwel mooi bij en zelfs de dubbele zang waar hij iets hoger zingt pakt goed uit. Je voelt dat Sanders hier minder moeite mee heeft dan de hogere stem die bij Mastodon nodig is. Het klinkt allemaal wat zweveriger als voorheen met toch iets minder ruimte voor het aspect rock. Dit vrij korte nummer klinkt precies zoals de hoes weergeeft en dat is iets meer spacey.

Het kan de afslag zijn naar een nieuwe versie van Gone is Gone, maar we denken dat ze toch terug iets meer rock aan de dag gaan leggen. Aangezien de dagen korter worden, is dit een ideaal nummer voor in december.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.