Nieuwe singles

Nieuwe single Gone is Gone – “No One Ever Walked on Water”

Van een superband wordt er dikwijls (te) veel verwacht. Wij stellen onze verwachtingen snel bij, maar als je bandleden van Queens of the Stone Age, Mastodon en At the Drive-In ziet passeren, dan kan je toch niet anders als hopen op het ultieme geluid. Toch kan zo’n samenstelling enkel voor teleurstelling zorgen, maar Gone is Gone bewees op de vorige plaat Echolocation dat er zeker potentieel is. Dat het een zijproject is van deze vier heren, werd al snel duidelijk. Maar het is ook duidelijk dat het een zijproject is waar de heren hun andere creativiteit in kwijt kunnen.

Vandaag brengt Gone is Gone een eerste single sinds 2018 uit. “No One Ever Walked on Water” is tekstueel een knipoog naar iedereen die anders beweert. Muzikaal gezien is het een langzaam, loom nummer dat ruimte geeft aan alle instrumenten. De rustige zang van Troy Sanders past hier wonderwel mooi bij en zelfs de dubbele zang waar hij iets hoger zingt pakt goed uit. Je voelt dat Sanders hier minder moeite mee heeft dan de hogere stem die bij Mastodon nodig is. Het klinkt allemaal wat zweveriger als voorheen met toch iets minder ruimte voor het aspect rock. Dit vrij korte nummer klinkt precies zoals de hoes weergeeft en dat is iets meer spacey.

Het kan de afslag zijn naar een nieuwe versie van Gone is Gone, maar we denken dat ze toch terug iets meer rock aan de dag gaan leggen. Aangezien de dagen korter worden, is dit een ideaal nummer voor in december.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dans Dans - “Cinder Bay”

Je mag allang alle mogelijke genres in een blender steken, maar hoe brouw je er consequent een cocktail mee die niet alleen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chevelle - "Remember When"

Al twee decennia lang is Chevelle de ultieme band voor zij die houden van stevige muziek zonder te veel gebrul. Het alternatieverocktrio…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Voodoos - "It's Your Life"

Voodoos, dat is de naam van de band die de indierockwereld aan het overnemen is. De band heeft vier leden: zanger en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.