Nieuwe singles

Nieuwe single Gone is Gone – “No One Ever Walked on Water”

Van een superband wordt er dikwijls (te) veel verwacht. Wij stellen onze verwachtingen snel bij, maar als je bandleden van Queens of the Stone Age, Mastodon en At the Drive-In ziet passeren, dan kan je toch niet anders als hopen op het ultieme geluid. Toch kan zo’n samenstelling enkel voor teleurstelling zorgen, maar Gone is Gone bewees op de vorige plaat Echolocation dat er zeker potentieel is. Dat het een zijproject is van deze vier heren, werd al snel duidelijk. Maar het is ook duidelijk dat het een zijproject is waar de heren hun andere creativiteit in kwijt kunnen.

Vandaag brengt Gone is Gone een eerste single sinds 2018 uit. “No One Ever Walked on Water” is tekstueel een knipoog naar iedereen die anders beweert. Muzikaal gezien is het een langzaam, loom nummer dat ruimte geeft aan alle instrumenten. De rustige zang van Troy Sanders past hier wonderwel mooi bij en zelfs de dubbele zang waar hij iets hoger zingt pakt goed uit. Je voelt dat Sanders hier minder moeite mee heeft dan de hogere stem die bij Mastodon nodig is. Het klinkt allemaal wat zweveriger als voorheen met toch iets minder ruimte voor het aspect rock. Dit vrij korte nummer klinkt precies zoals de hoes weergeeft en dat is iets meer spacey.

Het kan de afslag zijn naar een nieuwe versie van Gone is Gone, maar we denken dat ze toch terug iets meer rock aan de dag gaan leggen. Aangezien de dagen korter worden, is dit een ideaal nummer voor in december.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "Bloodrush"

De rockers van The Amazons storten zich weer volop in de muziek dit jaar. Ze vergezelden om te beginnen Royal Blood op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Not The One"

Red Hot Chili Peppers heeft de laatste jaren wat meer tijd nodig om met nieuw materiaal op de proppen te komen, maar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VR SEX - "Live In a Dream"

In 2019 brachten Andrew Clinco, Aaron Montaigne en Brian Tarney – ofwel VR SEX – hun debuutplaat Human Traffic Jam uit, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.