Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gone Is Gone – “Everything Is Wonderfall”

Gone Is Gone is de muzikale baby van een aantal gekende muzikanten die spelen (of gespeeld hebben) bij Mastodon (Troy Sanders), Queens of the Stone Age (Troy Van Leeuwen), At the Drive-In (Tony Hajjar) en Mike Zarrin. Voor de liefhebbers noemen we dit even makkelijk een supergroep, maar vaak doet deze benaming geen eer aan de muziek die gebracht wordt. Helaas wordt er snel veel van verwacht, terwijl de bandleden waarschijnlijk gewoon een ander soort muziek willen maken.

Ook hier is dat het geval. Gone Is Gone heeft in deze samenstelling weinig tijd om aan nummers te werken wegens het drukke programma van andere bands, maar toch voel je dat deze creatieve zijsprong de respectievelijke leden deugd doet. Het is dromerig en zweverig, maar de hoofdbrok blijft trage, stevige rock waar wel wat in wordt geëxperimenteerd. De gitaar krijgt in gloednieuwe single “Everything Is Wonderfall” wat extra ruimte om een mooie solo te brengen. Ook de melodie is echter erg mooi in dit nummer, en hier bewijst Troy Sanders nogmaals dat zijn stem zich goed leent tot dit soort tragere muziek.

Of we snel een nieuwe plaat moeten verwachten van Gone Is Gone is een grote vraag. Er was eerder bekend gemaakt dat ze voorlopig enkel losse singles op ons af zouden vuren. Als ze echter van dit niveau blijven, dan vinden we dat prima.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gone Is Gone - "Breaks"

Gone Is Gone is een typische gelegenheidsband waarvan de leden hun prioriteit bij andere groepen liggen. Het is dromerig, het is traag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gone Is Gone - "Sometimes I Feel"

Als je muzikanten van Mastodon, Queens of the Stone Age en At the Drive-In samen in één band steekt, weet je niet…
AlbumsRecensies

Kungens Män - Hårt Som Ben (★★★): Bezwerende trip zonder uitbarstingen

Na in het afgelopen decennium met de regelmaat van de klok anderhalf uur durende albums de wereld in te sturen, besloot de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.