Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Scramble Suit II”

Volg je de avonturen van John Dwyer op de voet, dan stelde je je gezien zijn productiviteit vast al eens de vraag hoeveel slaap de man zichzelf dagelijks gunt. Een dikke week geleden nog kwam het funky-jazzy debuutalbum van supergroep Bent Arcana uit, met Dwyer als meest prominente lid, en nog geen maand eerder blies hij zijn experimentele soloproject Damaged Bug nieuw leven in met een coverplaat van Michael Yonkers. Ook zijn creatieve paradepaardje, Osees, staat al enkele weken te trappelen om haar intussen negentiende studioalbum op de wereld los te laten: Protean Threat. De band liet zich de laatste jaren meermaals verleiden tot jam-achtige nummers die schijnbaar eindeloos de realm van fuzzy krautrock leken te verkennen, maar besloot zich op haar nieuwste langspeler consequent te focussen op kort, maar krachtige bommetjes van nummers.

Het kadert meteen netjes “Scramble Suit II”: de beenharde, gevaarlijk korte openingstrack van Protean Threat. Het nummer steekt zonder ook maar een seconde te treuzelen de boel helemaal in de fik met een agressieve riff, die na een halve minuut plankgas even inhoudt. Het tafereel dat erop volgt, vol schichtige trompetten, bezwerende woordjes en donderende basdrums, klinkt bijna circusachtig. Je hoort de menselijke kanonskogels doorheen de geluidsmuur beuken terwijl een olifant prompt het hotdogkraam omver ramt. Alles klinkt heerlijk chaotisch, zonder ook maar een moment de voeling te verliezen met de strakke ruggengraat van bas en drums die Osees zo goed maakt. De band lijkt klaar om een serieuze berg herrie te schoppen op haar opkomende album, en of we daar naar uit kijken.

Protean Threat komt uit op 18 september.

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Derby Motoreta's Burrito Kachimba - Hilo Negro (★★★½): Geflipte Spanjaarden met gitaren

Het genre van psychedelische rock wordt al jarenlang steevast gedomineerd door bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Ty Segall en…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Gong Experiment"

Osees komt weer aanzetten met een rammelend staaltje singlepsychedelica. De veelzijdige (ooit garage-)rockband die al sinds 1997 de chronische identiteitscrisis tot haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.