Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Frusciante – “Amethblowl”

Eind 2019 raakte het heuglijke nieuws dat John Frusciante zich opnieuw bij Red Hot Chili Peppers voegt, bekend. Zoiets triviaals leidt Freaky Frusciante echter niet af van zijn solocarrière. Hij kondigde aan dat we binnenkort zijn nieuw album Maya (vernoemd naar zijn recent overleden katje) mogen verwachten en vandaag krijgen we hiervan een eerste voorsmaakje.

Wie meteen laaiend enthousiast wordt bij het idee van een nieuw nummer van deze gekke, geniale gitaarvirtuoos, houdt zijn hart best goed vast. “Amethblowl” is namelijk een korrelig klinkend elektronisch nummer dat bol staat van de glitchy geluidseffecten. Op de achtergrond van al deze chaos horen we een onheilspellend pianodeuntje. Waarom Frusciante dit nummer niet uitbrengt als Trickfringer, de naam waaronder hij al sinds 2015 dit soort muziek uitbrengt, is ons een raadsel. Zelf zegt hij daarover dat hij die keuze maakte omwille van de persoonlijke titel die het album draagt. Fair enough, maar of dit nummer de liefhebbers van Frusciante’s gitaarspel zal smaken, betwijfelen wij.

Maya wordt een volledig elektronisch, breakbeat hardcore/jungle geïnspireerd album en komt uit op 23 oktober 2020.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 posts

About author
I don't care if Monday's blue, Tuesday's grey and Wednesday too. Thursday, I don't care about you. It's Friday, mijn Spotify Release Radar is geüpdatet!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

John Frusciante – Maya (★★): Opgedragen aan de kat, maar een beetje van de hond

Hoe zou het nog zijn met John Frusciante, de Syd Barrett van de Red Hot Chili Peppers? Na 11 jaar te zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duran Duran

Duran Duran is een autoriteit op het vlak van de moderne popmuziek. De band ontstond in 1978 en bracht sindsdien talloze hits…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.