Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker – “anything”

© Chris Stessens

De naam Adrianne Lenker zegt je op zich misschien niet zoveel, maar als we je erbij vertellen dat het de naam is van de frontvrouw van Big Thief, gaat er ongetwijfeld een belletje rinkelen. Met die band bereikte de Amerikaanse afgelopen tijd meerdere hoogtepunten en bracht ze met U.F.O.F. en Two Hands zelfs twee steengoede albums uit op minder dan een jaartje tijd. Veel tijd om stil te zitten was er dus niet, tot het coronavirus toesloeg. De Big Thief-tour werd geannuleerd en plots had Lenker zeeën van tijd. Ze trok naar een hutje in de bergen in Massachusetts en begon te schrijven. Daaruit vloeiden niet één, maar twee albums voort die aan elkaar verbonden zijn. Op songs vinden we negen nieuwe nummers terug, terwijl instrumentals een aantal akoestische improvisaties bevat.

Met “anything” krijgen we nu al een eerste voorsmaakje van songs te horen. Het nummer stond eigenlijk niet op de planning, maar kwam op korte tijd tot stand toen Adrianne zich in afzondering bijzonder verdrietig voelde. Ze wist die emotie zelfs zo goed in de single te verwerken, dat we hem bijna kunnen voelen. Al voelen we ook hele sterke Big Thief-vibes. Een dromerige akoestische gitaar neemt je bijna letterlijk mee naar de bossen waarin de Amerikaanse zich bevond, terwijl we de zon stilaan zien opkomen. Haar hoge stem heeft een emotioneel tikkeltje, terwijl ze strofes zingt als ‘I don’t wanna talk about anything’. Hoewel het thema van het nummer dus negatief is, voelen we wel een licht positief randje aan “anything”, een sprankeltje hoop. Hoop dat die albums hetzelfde niveau halen.

Zowel songs als instrumentals is vanaf 23 oktober beschikbaar. Leuk weetje: de albumcover werd geschilderd door Adriannes oma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Adrianne Lenker - songs / instrumentals (★★★★): Achter de gitaar zit een vriendin

Big Thief drukte in 2019 een stevige indiefolkstempel op heel wat eindejaarslijstjes met hun twee-albums-op-een-jaar U.F.O.F. en Two Hands. Het resulteerde in een aardig gevuld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief - "Love in Mine"

Iedereen die vorig jaar nog maar een beetje met muziek bezig was, kon niet onder Big Thief uit. Met zowel U.F.O.F. als Two Hands wist de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.