Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Bellamy – “Behold, The Glove”

©CPU – Joost Van Hoey

Matthew Bellamy staat vooral bekend als de frontman van de Britse rockgigant Muse, maar zo af en toe durft hij ook solo eens een nummertje op de wereld los te laten. Dat deed hij enkele maanden terug bijvoorbeeld met het saaie “Tomorrow’s World“. Dit keer is het een dubbeltje op z’n kant, want “Behold, the Glove” is wel degelijk een solonummer van Bellamy, maar het werd gemaakt voor de film die Muse rond Simulation Theory in elkaar stak. Die film is niet zomaar een concertfilm, want de band heeft er ook een ander verhaal in verwerkt. Het verhaal gaat over – u raadt het nooit – een pandemie die de wereld overneemt. “Behold, the Glove” moet daar een stukje uit voorstellen.

Wie Muse tijdens hun Simulation Theory-tour live zag, kan het nummer misschien al wel kennen. De band speelde het toen namelijk als interlude (onder de naam STT Interstitial 2). Een interlude dus, verwacht dan ook niet te veel. “Behold, the Glove” mag dan misschien wel een nummer van Bellamy zijn, we horen de man zelf niet. Hij neemt dit keer plaats achter een synthesizer, waarmee hij futuristische geluiden op ons afvuurt. Daar zit op zich niet eens zoveel variatie in, dus onze aandacht is hij al snel kwijt. Bij de bijbehorende video past slechts één woordje: cringe. Matt staat – inclusief lichtgevende bril, trui en handschoen – op de keytar te spelen op een Amerikaans strand en rijdt te paard de ondergaande zon tegemoet. Het niveau van de film lijkt dus de mindere lijn van het album door te trekken. Jammer!

De Simulation Theory Film was enkel op 19 en 20 augustus te zien in ons land.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1502 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Muse - Will of the People (★★★½): Terugblik op de toekomst

De midlifecrisis van menig man van middelbare leeftijd vertaalt zich vaak in het kopen van een Harley Davidson, het starten van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse - "Kill or Be Killed"

Het voelde lang verkeerd om te zeggen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk gewoon niet meer anders: Muse is vergane glorie. De ooit…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.