Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Bellamy – “Tomorrow’s World”

©CPU – Joost Van Hoey

Voor muzikanten is de lockdown een extra manier om de creativiteit een boost te geven. Dat is ook Matt Bellamy niet ontgaan. De frontman van megaband Muse besloot prompt om zijn eerste solonummer op te nemen. Daarop geen ronkende gitaren, geen bombastische opbouw, maar gewoon de dramatische vocals van de man himself in combinatie met een piano. En net zoals het laatste werk van Muse had ook dit niet gehoeven.

De thematiek van Muse blijft ook in het solowerk overeind. Zo zingt de man over een nieuwe wereld, iets wat we buiten deze aarde moeten zoeken. Ondersteund door een simpele piano en wat strijkers voel je een opbouw, maar een climax komt er nooit. De song is gebouwd rond Bellamy’s vocals en die zijn naar goeie gewoonte terug ferm over the top. Rond de twee minuten dreigt het nummer even los te barsten, maar al snel wordt onze hoop ingedrukt en blijven we gewoon hopeloos en verward achter. Misschien is dit wel het gevoel dat Bellamy wil creëren met deze single, en dan is hij er alleszins goed in geslaagd. Muzikaal zal hij er alleszins geen potten mee breken, al betwijfelen we of hij dat echt wil.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Bellamy - "Behold, The Glove"

Matthew Bellamy staat vooral bekend als de frontman van de Britse rockgigant Muse, maar zo af en toe durft hij ook solo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.