Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Khushi – “I Know”

Begin dit jaar wierp producer en solo-artiest Khushi, een nieuw talent in de wereld van de indietronica, zijn debuutplaat Srange Seasons op ons af. Medegeproduced door James Blake, bleek dit al snel een van de strafste albums van het jaar in voornoemd muzikaal genre te zijn. Khushi is tevens zelf ook medeproducer van Assume Form, het laatste album van James Blake dat begin vorig jaar uitkwam. Als protégé van Blake vergaarde Khushi dan ook enige bekendheid toen hij de Brit vergezelde op zijn Noord-Amerikaanse tour in navolging van dat zelfde album.

Khushi’s nieuwste nummer werd opnieuw geschreven in samenwerking met James Blake. “I Know” gaat over mentale gezondheid en de personen die dichtbij Khushi staan. Deze melancholische kwetsbaarheid uit zich in zweverige elektro die eerder aansluit bij de rustigere nummers van Strange Seasons. Khushi’s verwarmende stem omarmt de zeemzoete sfeer die het nummer opwekt. Opnieuw is duidelijk hoe de werelden van Khushi en James Blake elkaar raken op een magische manier. “I Know” is puur in zijn simpliciteit door voornamelijk enkel gebruik te maken van de piano. Een heerlijk nummer om een knusse avond in te zetten denken wij dan.

Related posts
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hervonden elan

Stel je voor: je staat op een generisch popfestival, laten we zeggen ergens rond het jaar 2011. Je staat in een afgeladen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ROSALÍA - MOTOMAMI (★★★★): Onvoorspelbaarheid op z'n best

Eind 2018 liet de Spaanse Rosalia Vila Tobella, beter bekend als ROSALÍA, de grondvesten van de gevestigde popmuziek schudden met de release…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hamond - "Angels"

De jonge multi-instrumentalist Hamond bracht in 2020 zijn debuut-ep Source Material uit, waarmee hij fans van o.a. James Blake, Mount Kimbie en SBTRKT…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.