Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Khushi – “I Know”

Begin dit jaar wierp producer en solo-artiest Khushi, een nieuw talent in de wereld van de indietronica, zijn debuutplaat Srange Seasons op ons af. Medegeproduced door James Blake, bleek dit al snel een van de strafste albums van het jaar in voornoemd muzikaal genre te zijn. Khushi is tevens zelf ook medeproducer van Assume Form, het laatste album van James Blake dat begin vorig jaar uitkwam. Als protégé van Blake vergaarde Khushi dan ook enige bekendheid toen hij de Brit vergezelde op zijn Noord-Amerikaanse tour in navolging van dat zelfde album.

Khushi’s nieuwste nummer werd opnieuw geschreven in samenwerking met James Blake. “I Know” gaat over mentale gezondheid en de personen die dichtbij Khushi staan. Deze melancholische kwetsbaarheid uit zich in zweverige elektro die eerder aansluit bij de rustigere nummers van Strange Seasons. Khushi’s verwarmende stem omarmt de zeemzoete sfeer die het nummer opwekt. Opnieuw is duidelijk hoe de werelden van Khushi en James Blake elkaar raken op een magische manier. “I Know” is puur in zijn simpliciteit door voornamelijk enkel gebruik te maken van de piano. Een heerlijk nummer om een knusse avond in te zetten denken wij dan.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Vorst Nationaal: Niet van de poes

Er zijn artiesten die keer op keer de poging ondernemen om zichzelf heruit te vinden. Voor de ene pakt dit al iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.