Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Tebbutt – “Resin”

© Marcus Coblyn

Australië staat in de muziekwereld bekend om het afleveren van enkele fluwelen parels. Iedereen kent zo wel de bekende bands Tame Impala, 5 Seconds Of Summer, Sheppard, Vance Joy, AC/DC en Wolfmother. Natuurlijk lopen er ook heel wat minder populaire muziekgroepen op dat werelddeel rond die misschien zelfs nog beter zijn als de eerder opgesomde artiesten. Dustin Tebbutt is zo’n artiest die binnen deze categorie past. Fans van melancholische folkmuziek zullen hem dan ook zeker kunnen appreciëren. De Australiër heeft ondertussen al een drietal albums uitgebracht die bij verschillende media in de smaak vielen, maar tot vandaag kan je hem nog steeds het beste kennen van zijn single “The Breach” die bijna 100 miljoen keer beluisterd is op Spotify.

Dustin Tebbutt heeft in zijn carrière al diverse gedaantes gehad. Zo heeft hij zich al zowel van zijn elektronische als van zijn indiekant laten horen. Dat konden we wel accepteren, maar we zijn toch blij dat de muzikant uit Armidale terug muziek maakt die bij zijn roots ligt. Dat konden we ook al op zijn vorige singles “White Water” en “Is A Light Ever Lost” horen. Als we zijn nieuwste nummer “Resin” vergelijken met die twee vorige, komen we er achter dat de Australiër het nog intiemer aanpakt als anders. We krijgen zo de melancholische ondertoon duidelijk te horen. De single wordt ook nog voorzien van enkele trompetten die een duidelijke glansrol hebben. Zij maken het allemaal iets lichter en laten ons zelfs bijna zweven.

Als Dustin Tebbutt zo blijft doorgaan, zien we hem graag volgend jaar spelen op een festival hier in de buurt. Het zou dan ook geweldig zijn om hem in de vroege avond het podium zien op te klimmen, om ons even rust te bieden zodat we alles even kunnen laten bezinken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.