Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & The Weeknd – “Over Now”

Het zou geen schande zijn om The Weeknd een van dé artiesten van 2020 te noemen, want Abel Tesfaye was werkelijk overal. Met zijn nieuwe album After Hours – en vooral wereldhit “Blinding Lights” – was hij niet meer uit de hitlijsten te slaan. Een echte zomerhit zat er vooralsnog niet in, dus doet de Amerikaan enkele maanden na zijn plaat op de valreep nog een laatste poging. Wie is er dan beter om een hit mee te scoren dan de Britse dj en producer Calvin Harris. Hij was de afgelopen tijd vooral bezig met zijn nieuwe undergroundproject Love Regenerator, maar Harris staat al eens graag mee in de spotlights van een andere grote naam. Nu slaan de twee dus de handen in elkaar op “Over Now”.

Het nummer klinkt eigenlijk perfect zoals je een samenwerking tussen The Weeknd en Calvin Harris zou verwachten. Al vanaf het begin windt de Amerikaanse rapper je om zijn vinger met zijn zeemzoete stem, terwijl de Britse dj voor een chille beat zorgt. Een zwoele baslijn zorgt ervoor dat de temperatuur stijgt, terwijl The Weeknd opnieuw de perfecte mix vindt tussen pop en r&b. Het is geen grootse pophit zoals je misschien had verwacht, want er zit niet echt tempo in het nummer. Echt veel gebeurt er eigenlijk ook niet, waardoor we al redelijk snel onze aandacht verliezen. Toch zal de samenwerking tussen de twee toppers ongetwijfeld een dikke radiohit worden. Leuk om even op weg te dromen, maar ook niet veel meer dan dat.

Het concert van The Weeknd in het Sportpaleis werd uitgesteld naar 13 oktober 2021. Alle tickets zijn al maandenlang de deur uit.

Calvin Harris:  FacebookInstagramTwitter

The Weeknd: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. oktober

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "New To You" (feat. Normani, Tinashe & Offset)

Het is nog maar twee weken geleden sinds Calvin Harris uitpakte met wat gerust de samenwerking van de zomer genoemd mag worden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "Stay With Me" (feat. Halsey, Justin Timberlake & Pharrell Williams)

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar Calvin Harris heeft eindelijk nog eens een nieuw album af. De Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.