Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds – “We Contain Multitudes (from home)”

© CPU – Chris Stessens

Dat we Ólafur Arnalds simpelweg niet als pianist kunnen classificeren, is al een tijdje geweten. De IJslandse multi-instrumentalist wordt vaak genoemd in het lijstje van neoklassieke componisten als Max Richter en Philip Glass. Zijn muziek gaat van pure pianomelodieën tot elektronische, met loops gevulde ambient en hiermee wist hij ons vorig jaar op Werchter volledig stil te krijgen. Nu het echter op alle festivalweides zo stil is, moet ook Arnalds zich verplicht beroepen op de muziek die hij thuis geproducet krijgt. “We Contain Multitudes (from home)” is de tweede single van zijn nieuwe album some kind of peace dat op 6 november uitkomt.

De titel “We Contain Multitudes” verwijst naar de diverse, vaak tegenstrijdige facetten van onze persoonlijkheid en de rust die we kunnen vinden als we hiermee leren omgaan. Het nummer gaat van start met een rustige, gedempte pianomelodie die steeds lijkt aan te zwellen, uitdijt en dan weer afzwakt. Kleine variaties in het ritme creëren deining in deze zee van kalmte en weten zo het geheel interessant te houden. Van vernieuwing kunnen we hier moeilijk spreken, maar toch weet Arnalds te inspireren en onze handen jeuken meteen om zelf achter de piano te kruipen. Bij de release van zijn nummer voorziet hij dan ook de pianopartituur om precies dat doel te bereiken. Arnalds’ muziek is de muzikale therapie waar de wereld momenteel nood aan heeft en daar kunnen we hem enkel dankbaar voor zijn.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….
AlbumsRecensies

Ólafur Arnalds – Some Kind of Peace (★★★½): Muzikale vrede in een wereld vol chaos

Nu de wereld jachtig rondraast is enige rust meer dan welkom. Dat idee vormt de kern van Some Kind of Peace, de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.