Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Baby Queen – “Medicine”

Beoordeel een boek nooit op zijn cover, dus doe dat ook niet met een band en z’n naam. Baby Queen mag dan wel redelijk flauw klinken, de Britse zangeres kan er wat van. We werden dit jaar al omvergeblazen door haar debuutsingle “Internet Religion“, waarop ze de indiegitaren liet gieren en commentaar gaf op de huidige generatie. Het daaropvolgende “Buzzkill” ging dan weer een heel andere richting uit. Het is dus nog wat zoeken welke richting Bella Latham uit wil gaan, maar dat ze talent heeft staat vast. Nu ook het grote BBC Radio 1 haar een duwtje in de rug begint te geven, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor ze zich in het lijstje van grote Britse talenten mag voegen. Het nieuwe “Medicine” mag er dan ook alweer zijn.

Met haar nieuwste worp vindt Baby Queen de middenweg tussen het tragere “Buzzkill” en het ietwat harde “Internet Religion”. Een mysterieuze baslijn lijkt de voorbode te zijn van een bombastisch refrein, maar dat draait op het eerste gehoor uit op een anticlimax. Latham neigt weer wat meer naar r&b, wat uiteindelijk ook wel smakelijk klinkt. Toch hadden we na die vliegende debuutsingle meer verwacht. Op zich klinkt “Medicine” zeker niet slecht, het sleept alleen wat aan. Waar alles in het begin nog redelijk sober wordt gehouden, klinkt het tegen het einde al wat melancholischer. Op haar nieuwste worp worden we dan ook het meest overtuigd door de lyrics. Opnieuw kaart de Britse de problemen van de huidige generatie aan. Doen alsof alles goed gaat, niets dat je weet te boeien en natuurlijk de pilletjes die iedereen op het juiste pad houden. Toch wel een diepe betekenis die achter het nummer zit verborgen.

Later dit jaar komt Baby Queen met een debuut-ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Nobody Really Cares"

Baby Queen heeft de wind meer dan ooit in de zeilen, want ondanks dat Bella Latham haar muzikale project ten midden van…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Vorst Nationaal: Massahysterie en liefdesverdriettherapie

Disney Channel heeft al heel wat tieneridolen naar voren gebracht die later uitgroeiden tot gigantische wereldsterren zoals Justin Timberlake, Britney Spears en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.