Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Baby Queen – “Medicine”

Beoordeel een boek nooit op zijn cover, dus doe dat ook niet met een band en z’n naam. Baby Queen mag dan wel redelijk flauw klinken, de Britse zangeres kan er wat van. We werden dit jaar al omvergeblazen door haar debuutsingle “Internet Religion“, waarop ze de indiegitaren liet gieren en commentaar gaf op de huidige generatie. Het daaropvolgende “Buzzkill” ging dan weer een heel andere richting uit. Het is dus nog wat zoeken welke richting Bella Latham uit wil gaan, maar dat ze talent heeft staat vast. Nu ook het grote BBC Radio 1 haar een duwtje in de rug begint te geven, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor ze zich in het lijstje van grote Britse talenten mag voegen. Het nieuwe “Medicine” mag er dan ook alweer zijn.

Met haar nieuwste worp vindt Baby Queen de middenweg tussen het tragere “Buzzkill” en het ietwat harde “Internet Religion”. Een mysterieuze baslijn lijkt de voorbode te zijn van een bombastisch refrein, maar dat draait op het eerste gehoor uit op een anticlimax. Latham neigt weer wat meer naar r&b, wat uiteindelijk ook wel smakelijk klinkt. Toch hadden we na die vliegende debuutsingle meer verwacht. Op zich klinkt “Medicine” zeker niet slecht, het sleept alleen wat aan. Waar alles in het begin nog redelijk sober wordt gehouden, klinkt het tegen het einde al wat melancholischer. Op haar nieuwste worp worden we dan ook het meest overtuigd door de lyrics. Opnieuw kaart de Britse de problemen van de huidige generatie aan. Doen alsof alles goed gaat, niets dat je weet te boeien en natuurlijk de pilletjes die iedereen op het juiste pad houden. Toch wel een diepe betekenis die achter het nummer zit verborgen.

Later dit jaar komt Baby Queen met een debuut-ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Baby Queen: 'Als ik minder gaf om wat mensen van me denken, zou ik een veel grotere artieste zijn'

Wie de festivalaffiches van het Verenigd Koninkrijk van wat dichterbij bekeek, merkte ongetwijfeld dat er een naam is die altijd terugkeert: Baby…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “You Shaped Hole”

Baby Queen is bezig aan een boek, maar we zullen de muzikale boekenwurmen onder ons meteen moeten teleurstellen: het is helaas geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "American Dream" (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.