Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Baby Queen – “Internet Religion”

Wie Dansende Beren een beetje volgt, weet dat wij – naast honing – niet genoeg kunnen krijgen van de betere indiepop. Zeker niet als dat van beginnende artiesten is, en al helemaal niet als het het een ijzersterk debuut is. Vandaag viel ons oog op de Zuid-Afrikaans/Britse Baby Queen. Op het eerste zicht misschien niet de creatiefste bandnaam, maar gelukkig draait het daar bij muzikanten niet om. Veel belangrijker is natuurlijk de muziek en die mag er zeker zijn! Daarnaast ontdekken we ook nog eens dat Bella Latham helemaal down to earth is. We leren uit haar biografie dat ze alles weet over Taylor Swift, gelooft in aliens en ervan overtuigd is dat ze de vervelendste persoon op de planeet is. Nu, wij spreken ons niet uit over persoonlijkheden, maar haar debuutsingle is er in elk geval eentje die in onze playlist verdwijnt.

Voor iedereen die afgeschrikt werd door de woorden ‘Taylor Swift’ hierboven hebben we goed nieuws: Baby Queen is van een heel ander kaliber. “Internet Religion” werd een dromerig popnummer, maar het ontbreekt zeker niet aan gitaren. De song gaat over het feit dat het te makkelijk is om je op het internet voor te doen als een betere versie van jezelf en dat andere mensen je daardoor nog leuk vinden ook. Misschien niet meteen het meest makkelijke onderwerp om over te zingen, maar de manier waarop Bella dat doet, blijft zeker en vast hangen. De refreinen zijn bijzonder catchy en zitten na enkele luisterbeurten al vast in je hoofd. De elektronica en gitaren lopen door elkaar alsof het niets is, waardoor het hele nummer eigenlijk één lange opbouw is naar een magistraal einde. Baby Queen laat een bijzonder diepe indruk na en we zijn heel benieuwd naar wat we nog van de zangeres mogen verwachten.

“Internet Religion” is de eerste single van haar debuut-ep die later dit jaar verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1407 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Nobody Really Cares"

Baby Queen heeft de wind meer dan ooit in de zeilen, want ondanks dat Bella Latham haar muzikale project ten midden van…
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Vorst Nationaal: Massahysterie en liefdesverdriettherapie

Disney Channel heeft al heel wat tieneridolen naar voren gebracht die later uitgroeiden tot gigantische wereldsterren zoals Justin Timberlake, Britney Spears en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Colours of You"

Als fans van Baby Queen ooit klagen over een gebrek aan nieuwe muziek, dan weten wij het ook niet meer. Bella Latham…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.