Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn – “Call You Back”

Voor zij die denken dat Barcelona alleen maar voetbal en overvolle straten betekent, think again. Ondanks hun jonge leeftijd draaien de dames van Mourn nu toch wel al een paar jaar mee in de Catalaanse indierock-scène. “Call You Back” is het eerste originele werk sinds hun album van vorig jaar, Sorpresa Familia. De lockdown schijnt het trio stillaan ook op de zenuwen te werken, ze namen namelijk de videoclip voor hun nieuwe single op in hun appartement. Over solidariteit gesproken.

Mourn zetten hun gepassioneerde woede van hun vorige album Sorpresa Familia nog maar eens in de verf. De intense drums maken er een kort, maar krachtige nummer van, terwijl de nonchalante gitaar de furiositeit van “Call You Back” toch wat onder controle probeert te houden. De band ontketent hun innerlijke Sleater-Kinney, maar dan meer to the point. De tekst laat ook meteen weten dat Mourn nog een appeltje te schillen hebben met iemand, luister maar naar lyrics als ‘I’d rather die / I’d rather die /Before letting you know how I feel’ die de stemharmonieën brengen in het refrein. Geen nood aan tussen de lijnen lezen dus. Ondanks deze intensitieit valt er toch ook wat fragiliteit te vinden die het nummer toch wat nuance geeft. Mourn klinkt als een band die nog wat te vertellen hebben, we zijn benieuwd wat volgt!

Of er een nieuw album zit aan te komen kunnen we nog niet zeggen. ‘We zien wel wat er komt’, aldus frontvrouw Carla Pérez Vas.

TwitterFacebookInstagram

77 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.