Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn – “Call You Back”

Voor zij die denken dat Barcelona alleen maar voetbal en overvolle straten betekent, think again. Ondanks hun jonge leeftijd draaien de dames van Mourn nu toch wel al een paar jaar mee in de Catalaanse indierock-scène. “Call You Back” is het eerste originele werk sinds hun album van vorig jaar, Sorpresa Familia. De lockdown schijnt het trio stillaan ook op de zenuwen te werken, ze namen namelijk de videoclip voor hun nieuwe single op in hun appartement. Over solidariteit gesproken.

Mourn zetten hun gepassioneerde woede van hun vorige album Sorpresa Familia nog maar eens in de verf. De intense drums maken er een kort, maar krachtige nummer van, terwijl de nonchalante gitaar de furiositeit van “Call You Back” toch wat onder controle probeert te houden. De band ontketent hun innerlijke Sleater-Kinney, maar dan meer to the point. De tekst laat ook meteen weten dat Mourn nog een appeltje te schillen hebben met iemand, luister maar naar lyrics als ‘I’d rather die / I’d rather die /Before letting you know how I feel’ die de stemharmonieën brengen in het refrein. Geen nood aan tussen de lijnen lezen dus. Ondanks deze intensitieit valt er toch ook wat fragiliteit te vinden die het nummer toch wat nuance geeft. Mourn klinkt als een band die nog wat te vertellen hebben, we zijn benieuwd wat volgt!

Of er een nieuw album zit aan te komen kunnen we nog niet zeggen. ‘We zien wel wat er komt’, aldus frontvrouw Carla Pérez Vas.

TwitterFacebookInstagram

70 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post-Party - "Being Honest"

Wie graag luistert naar energieke gitaren en danst op feel-good nummers, moet zeker Post-Party toevoegen aan zijn afspeellijst. De vierkoppige indierockband uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio - "The Last Time I Saw You (O Christmas)"

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "This Is The End"

Eerder gebruikten we al zonnig en energiek met een hoog meezinggehalte om de jongens van Sea Girls te beschrijven. Inmiddels is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.