Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghostemane – “AI”

Er zijn maar weinig rappers als Eric Whitney. Hij heeft een diploma in de astrofysica en werkte een tijdje in het bedrijfsleven. Dat was echter niet naar zijn zin, dus hij verhuisde in 2015 van Florida naar Los Angeles. Daar vervoegde hij de rangen van Schemaposse, het vergeten hiphopcollectief van JGRXXN, Craig Xen en Lil Peep. Een jaar later geraakte Eric internationaal geliefd door zijn bijdrage aan Pouya’s “1000 Rounds“, maar in de donkerste krochten van de underground was hij al een tijdje een vaste waarde. Daar teerde hij als Ghostemane op zijn nihilistische, schreeuwerige rap. Vijf jaar later staat Ghostemane aan de top van zijn genre, wat niet verwonderlijk is. Hij staat er namelijk als enige, want niemand slaagt erin hiphop zo succesvol te combineren met extreme gitaren en simpelweg een hoop lawaai.

Na tien albums, elf ep’s en twee mixtapes is Ghostemane aangekomen bij ANTI-ICON. Naar eigen zeggen is het zijn beste project tot nu toe en puur op basis van de titeltrack willen we hem al gelijk geven. “AI” bevat alle elementen die Ghostemane zo goed maken, maar dan tot het volgende niveau doorgedreven. Zijn typerende verschillende stemmetjes klonken nog nooit zo fris, de nihilistische lyrics nog nooit zo lusteloos en de stuwende, scheurende 808’s nog nooit zo hard. Naar het einde toe gooit Eric er wat metal tegenaan in de stijl van zijn andere projecten als Baader-Meinhof en de videoclip van “AI” toont de kenmerkende, duistere cartoons als knipoog naar Ghostes grootste hit “Mercury“. Mocht het nog niet duidelijk zijn: Ghostemane is volledig terug, en hij staat klaar om ons van onze sokken te blazen.

In mei liet Ghoste via Instagram weten dat hij ANTI-ICON niet zou uitbrengen zonder een perfect uitgedokterde strategie. Allicht is het daarom dat we nog tot 21 oktober moeten wachten, maar het geeft ons wel de tijd om te bekomen van “AI”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

230 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ghostemane - "Crash 'n Learn", "Convoluted" & "Crime Time"

Twee jaar na Fear Network, een van Ghostemane’s ruigste miniprojectjes, brengt de Amerikaanse mixer van hiphop en metal een vervolg uit. Fear…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Eternity - "I'm Real"

Korea is een van de koplopers op vlak van AI. Nog niet zo lang geleden wist MBN, een plaatselijke mediazender, dit nogmaals…
AlbumsRecensies

Ghostemane - ANTI-ICON (★★★★): Niet iconisch, wel meesterlijk

Van een diploma astrofysica naar een dikbetaalde job in het bedrijfsleven naar de muziekindustrie. Eric Whitney heeft in zijn 29-jarige bestaan al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.