Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vistas – “Stranger”

Vistas is op dreef. Het Schotse indierock drietal bracht eind mei hun debuutplaat Everything Changes in the End, die redelijk positief onthaald werd. Ze zijn echter al een tijdje bezig, want hun eerste echte hit, “Retrospect”, dateert ondertussen al van 2017. Het uitbrengen van die debuutplaat heeft het vloeien van de creatieve sappen duidelijk niet doen dempen, want vandaag brengen ze een nieuwe single uit: “Stranger”.

Vurige fuzzy gitaren en oplaaiende synths blijken een kenmerk te zijn van Vistas, want deze horen we ook al meteen op “Stranger”. De instrumentatie staat overduidelijk te popelen om te beginnen aan het uiterst catchy refrein, want na 45 seconden zijn we daar al. De absolute powerpop-uitbarsting is gearriveerd, en geeft ook niet meer af. Het voelt als een nummer dat je zou horen in een jeugdfilm, in die scène waar het hoofdpersonage alle uitdagingen overwonnen heeft en het ‘feel good’-einde kan beginnen. Een puur vlaagje euforie dus. Als het je lukt om deze kleurrijke drie minuten door te komen zonder op en neer te wippen, is het misschien best om eens bij de dokter te passeren en die ziel te laten checken. Voor mensen die op zoek zijn naar breinloze meezingers, is “Stranger” het nummer dat misschien eindelijk eens die repeatknop zal breken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

98 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vistas - "Comfort"

De mannen van de Schotse band Vistas zitten zeker niet stil. Ze brachten gisteren hun nieuwe single “Comfort” uit nadat ze eerder…
AlbumsRecensies

Disq - Collector (★★★★): Nonchalant, kwetsbaar, en alles daartussenin

We houden ze al een poosje vol verwachting in de gaten: de vijf jonge muzikanten uit Wisconsin die samen stap voor stap…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disq - “Loneliness”

Amper een maand geleden ontdekten we Disq’s “Daily Routine”. Deze single was het eerste voorproefje van het album Collector, dat we over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.