Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JOHAN – “Cincinnati”

JOHAN

Op de dag dat volgens een Ierse Bisschop de aarde werd geschapen in het jaar 4004 voor Christus, verblijdt JOHAN, Hollands trots in bange dagen, ons met een nieuwe single. In 2018 verscheen hun laatste album Pull Up waarna het weer angstvallig stil werd rond de band uit het Noord-Hollandse Hoorn. Blijkbaar had frontman Jacob de Greeuw weer even tijd nodig om zichzelf opnieuw uit te vinden en nu vijf jaar later is hij er weer klaar voor. Nieuwe single “Cincinnati” is het openingsnummer van de nieuwe langspeler, dat begin 2024 zal verschijnen. Volgens de platenmaatschappij wordt deze nieuwe plaat het meest avontuurlijke album van de band en daar lijkt niks aan gelogen.

“Cincinnati” begint al behoorlijk spannend met een dreigende bas, waarna de gitaar de spanning opvoert en de zang van Jacob de Greeuw er nog een schepje bovenop doet. Langzaam sluipt er melodie in het nummer, waarin we toch weer de oude sound van JOHAN herkennen. Tegelijk is dit een nieuw, maar toch vertrouwd geluid. Dit allegaartje samen laat ons reikhalzend uitkijken naar het nieuwe album. Niet alleen in hun muziek proberen ze nieuwe elementen te verwerken, maar ook op visueel vlak is JOHAN mee met zijn tijd. Artificial Intelligence kunstenares Amalia de la Varga maakte voor de gelegenheid de videoclip en zorgt op die manier dat we zowel muzikaal als visueel weer volop kunnen genieten van de nieuwste van JOHAN.

Het nieuwe album van JOHAN verschijnt begin 2024 bij Excelsior Recordings.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – "Piano Hands"

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.