Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JOHAN – “So It Goes”

Zo is er niks en zo hebben we opeens twee nieuwe JOHAN nummers om naar te luisteren. Vorige week was daar opeens uit het niets “Cincinnati”, dat niet de eerste single is, maar wel het eerste nummer van het nieuwe album, The Great Vacation. Begeleid door een hippe videoclip dachten we te maken te hebben met de eerste single, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ons maakt het niets uit, wij zijn blij met elk teken van leven van JOHAN, single of niet. “So It Goes” is dat dus wel voor de duidelijkheid.

Verveling en verlangen naar betere tijden, het is waar veel nummers van JOHAN over gaan. “So It Goes” maakt daarop geen uitzondering. Het klinkt zoals we de band graag willen horen en toch klinkt het ook weer niet zo. Door corona konden zanger Jacob de Greeuw en gitarist Robin Berlijn niet in de oefenruimte met elkaar nummers schrijven, maar moest dit afzonderlijk van elkaar thuis gebeuren. En dat hoor je terug als je goed luistert. De melodie is er als vanzelfsprekend, maar er wordt gebruikgemaakt van verschillende gitaren. Horen we daar een banjo? Daarnaast is er duidelijk wat meer tijd gestoken in de productie en klinkt het wat dynamischer dan wat we gewend zijn. De indiepowerpop van de Hollanders komt met de draaibeurt meer binnen en werkt verslavend. De twee voorproefjes doen ons zeker uitkijken naar het nieuwe album, maar vooral naar de aangekondigde tour in het voorjaar!

Het nieuwe album The Great Vacation verschijnt in januari 2024. JOHAN gaat in het voorjaar op tour door Nederland. Om te beginnen op 7 maart in de Oosterpoort in Groningen. Daarna op 15 maart in TivoliVredenburg in Utrecht; 30 maart in Doornroosje in Nijmegen; 4 april in de Effenaar in Eindhoven; 18 april in Paard in Den Haag; 25 april in Hedon in Zwolle en op vrijdag 3 mei in Paradiso in Amsterdam.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – "Piano Hands"

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.