Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WHY feat. Lisa Grillo – “LARRY”

Eerst dachten we dat WHY niet meer was dan een feature van Fisher Ice, maar niets is minder waar. De vierentwintigjarige Antwerps-Congolese rapper staat aan het roer van 2XIV, een collectief dat op eigenzinnige wijze hiphop met r&b vermengt. Het is allemaal nog kleinschalig, maar WHY en kompanen zijn niet van plan het zo te houden. Eerder dit jaar bracht Arnaud Ndongala het korte, maar krachtige “2060 (Bipolaire)” uit waarop je al kennis kon maken met het alternatieve geluid van 2XIV. Vandaag is het de beurt aan Ryan ‘WHY’ Mukoko en Lisa Grillo om het collectief extra in de verf te zetten.

WHY is zijn eigen producer en dat hoor je op “LARRY”. Hij houdt zich niet aan vooraf opgelegde regels en technieken en laat de beat gewoon zijn beloop gaan. Op hypnotiserende synths en minimalistische drums stort WHY zijn hart uit over een zware break-up. Die wakkerde WHY’s creativiteit aan en zette hem op het pad van de muziek – een geluk bij een ongeluk. Op de track wordt hij bijgestaan door Lisa die met haar zachte stem het dromerige karakter van de track versterkt. De vriendschap tussen de twee is bijna voelbaar en net dat tilt “LARRY” tot het hoogste niveau. De kleinschaligheid van 2XIV is dus niet zozeer een minpunt maar een troef: de artiesten staan als een ondoordringbaar blok tegen de wind en doen gewoon hun eigen ding. Hopelijk plukken ze er ooit de vruchten van!

WHY: Instagram

Lisa Grillo: Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana – “IN DE WEST”

RonnyHuana, de Belgische rapper-producer met Marokkaanse roots uit Brussel, heeft zijn derde single van 2023 uitgebracht. Hoewel hij al geruime tijd actief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.