Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fisher Ice feat. WHY – “Faded”

Vlaamse hiphop staat al jaren op de kaart en Antwerpen begint zich meer als hoofdstad op te dringen. Een tijdje geleden begon het stilaan met de opkomst van DVTCH NORRIS en Coely, maar jaren later heeft Antwerpen artiesten als blackwave., Roedel, Bounty en Rare Akuma voortgebracht. Het is vooral de underground die van zich laat horen – zoals te horen was aan Bounty’s ep – en dat is niet in het minst te danken aan Remi “Anders” De Roeck. Als producer, manager en labeleigenaar van Anders Media ontfermt hij zich over het reilen en zeilen van de meeste hiphop uit Antwerpen. Daarbovenop levert hij beats aan ontelbaar veel (opkomende) muzikanten. Muzikanten als Fisher Ice.

Met een naam die doet denken aan babyspeelgoed lijkt Fisher Ice niet iemand om ernstig te nemen. Toch bewijst de twintigjarige Antwerpenaar al vier jaar het tegendeel met muziek die hij zelf omschrijft als intens, liefdevol en feestelijk. Zo is het ook op zijn nieuwste single “Faded”. Op een melancholische beat van Anders – waarmee die laatste bewijst dat hij zelfs aan emotrap een poppy draai kan geven – zingt Fisher over het leven, feesten, en de wazigheid die daar vaak bij komt kijken. Hierop wordt hij bijgestaan door de Franstalige (maar even Antwerpse) WHY die met zijn eigen flow een extra dimensie aan het nummer geeft.

“Faded” vormt het begin van een nieuw hoofdstuk voor Fisher Ice. Gauw komt er een ep aan en daar zijn we zeer benieuwd naar!

Facebook / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi - "Patrice"

‘De Oude God is op retour!’, kondigde Pasi eind vorig jaar aan. De Antwerpse rapper met Congolese roots spreekt trouwens volledig in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel - "Who?!"

Net als in 2019 trakteert Miss Angel ons nog op de valreep van het jaar op een nieuwe single. Vorige keer was…
AlbumsRecensies

Opti Rob - Ogen Spreken Compromis (★★★): Ongehoord ondergewaardeerd

Tremelo is niet de hoofdstad van de Vlaamse hiphopscene en Opti Rob is dan ook geen rapper die op alle radiozenders en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.