Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fisher Ice feat. WHY – “Faded”

Vlaamse hiphop staat al jaren op de kaart en Antwerpen begint zich meer als hoofdstad op te dringen. Een tijdje geleden begon het stilaan met de opkomst van DVTCH NORRIS en Coely, maar jaren later heeft Antwerpen artiesten als blackwave., Roedel, Bounty en Rare Akuma voortgebracht. Het is vooral de underground die van zich laat horen – zoals te horen was aan Bounty’s ep – en dat is niet in het minst te danken aan Remi “Anders” De Roeck. Als producer, manager en labeleigenaar van Anders Media ontfermt hij zich over het reilen en zeilen van de meeste hiphop uit Antwerpen. Daarbovenop levert hij beats aan ontelbaar veel (opkomende) muzikanten. Muzikanten als Fisher Ice.

Met een naam die doet denken aan babyspeelgoed lijkt Fisher Ice niet iemand om ernstig te nemen. Toch bewijst de twintigjarige Antwerpenaar al vier jaar het tegendeel met muziek die hij zelf omschrijft als intens, liefdevol en feestelijk. Zo is het ook op zijn nieuwste single “Faded”. Op een melancholische beat van Anders – waarmee die laatste bewijst dat hij zelfs aan emotrap een poppy draai kan geven – zingt Fisher over het leven, feesten, en de wazigheid die daar vaak bij komt kijken. Hierop wordt hij bijgestaan door de Franstalige (maar even Antwerpse) WHY die met zijn eigen flow een extra dimensie aan het nummer geeft.

“Faded” vormt het begin van een nieuw hoofdstuk voor Fisher Ice. Gauw komt er een ep aan en daar zijn we zeer benieuwd naar!

Facebook / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

268 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -"Sterker"

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.