Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams – “Entrepreneur” (feat. Jay-Z)

© CPU – Freya Goossens

Jay-Z en Pharrell Williams slaan voor “Entrepreneur” nog eens de handen in elkaar. De twee hebben al heel wat op hun cv staan en werkten in het verleden ook al meerdere keren samen op onder meer “Frontin’” en “Excuse Me Miss”. “Entrepreneur” wordt uitgebracht als onderdeel van de passage van Pharrell in het Amerikaanse tijdschrift Time. Daar gaat hij in gesprek met onder meer Angela Davis en Tyler, the Creator over de systematische ongelijkheid binnen de Amerikaanse samenleving en de toekomst ervan.

“Entrepreneur” straalt dan ook de trots uit van de succesvolle zwarte ondernemers. Het nummer begint met een rustige, Afrikaans getinte beat terwijl Pharrell gefluister afwisselt met hoge noten. Geleidelijk aan bouwt het nummer op naar een climax en wanneer de trompetten hun intrede doen, vuurt ook Jay-Z zijn strofe op ons af. Helaas blijven we na de climax op onze honger zitten. De energie die werd opgebouwd in het gedeelte dat Jay-Z voor zijn rekening nam, is naar het einde toe weer volledig verdwenen. Een ding is zeker: het refrein (‘Black Men, black men, black men’) zal je niet meer uit je hoofd kunnen krijgen na het beluisteren van “Entrepreneur”.

“Entrepreneur” is een echt feelgoodnummer en straalt de trots uit van de zwarte ondernemers in Amerika. De samenwerking tussen Jay-Z en Pharrell vult de komende voorpagina van Time Magazine perfect aan.

36 posts

About author
Music & Fashion fan
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons - "Good People"

België en Mumford & Sons zijn al sinds jaar en dag twee handen op één buik. Voor het beste voorbeeld daarvan moeten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle KAYTRAMINÉ - "4EVA" (feat. Pharrell Williams)

Aminé en KAYTRANADA slaan de handen in elkaar en komen in mei met een gezamenlijk album op de proppen. Voor een artiestennaam…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.