banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ramses Van Den Eede – “The Philanthropist”

Ramses Van Den Eede staat, dankzij zijn werk bij Teen Creeps en Hypochristmutreefuzz, garant voor het stevigere werk. Graag had hij met laatstgenoemde band podia over heel het land afgeschuimd na de release van Hypnos eerder dit jaar. Hoewel die plaat symbool stond voor nachtmerries, besloot Ramses het in zijn vrije tijd over een andere boeg te gooien. Als resultaat krijgen we zijn heerlijke solodebuut “The Philanthropist” voorgeschoteld.

Gewapend met enkel zijn stem en een opgewekt pianoriedeltje stalt Ramses de sfeer voor de komende vier minuten uit. Laidback en al vingerknippend laat hij halverwege drums en een ondersteunende gitaar invallen, waarna we volledig kunnen wegdromen. De Gentse multi-instrumentalist gaf zelf aan eens muziek te willen maken voor een andere ‘mood’. Hij wilde contradictorisch zijn aan het beeld dat we allemaal hebben van de geflipte frontman. Met het eerlijke en breekbare “The Philanthropist” is hij daar alvast enorm in geslaagd. Wij kijken uit naar de aankomende ep.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Dansennnn
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hypochristmutreefuzz - "Gums Smile Blood"

Toeval bestaat niet. Net nog waren we naar de geweldige Antiradio-aflevering met Hypochristmutreefuzz-frontman Ramses Van den Eede aan het luisteren, toen het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.