Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hypochristmutreefuzz – “Gums Smile Blood”

hypo

Toeval bestaat niet. Net nog waren we naar de geweldige Antiradio-aflevering met Hypochristmutreefuzz-frontman Ramses Van den Eede aan het luisteren, toen het Gentse vijftal besloot om het eerste nummer van hun debuutalbum vrij te geven. Hypochristmutreefuzz is, naast een gegarandeerde Scrabbleoverwinning, ook het gefliptste Zappa-meets-punk-noisecollectief dat de Arteveldestad heeft vrijgegeven. Zie ook: Raketkanon, Onmens, SHHT, Rumours, Crowd Of Chairs. Er moet daar iets in het water zitten. Uranium of zo.

‘Gums Smile Blood’ begint als een slome track, die een moddervette bas combineert met haast ongrijpbare gitaren. Nerveuze drums vallen pas na een halve minuut in. Het nummer bouwt langzaam op, waardoor het blijft verrassen, met een Oosters aandoende gitaarriff, korrelende synths en een bijna uitgespuwde tekst die nog uren blijft nazinderen. Live is ‘Gums Smile Blood’ altijd een aanleiding geweest voor een rondje verbouwingen, en dat gevoel is fantastisch overeind gebleven in deze studioversie.

Zullen we het dan even hebben over de videoclip? Een nerveuze collage van een postapocalyptische overdosis , kernbommen op paddenstoelen en vijf koppen die het einde der tijden aankondigen. Het laat je, net als het nummer, niet los. Goed maar. Het eerste album van Hypochristmutreefuzz heet ‘Hypopotomonstrosesquippedaliophobia’ en ligt vanaf 27 januari in de winkelrekken. Tot dan kunt u uw tongtwisters oefenen op deze heerlijke track.

WebsiteFacebook / Twitter / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Raketkanon exclusief op Rock Herk

Vandaag is eindelijk de lente in het land, en dat betekent maar één ding: de festivals komen eraan! Rock Herk viert dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ramses Van den Eede - The Figure Of Speech (★★★½): Onverwachte fluwelen zachtheid

Als drummer bij Teen Creeps of als frontman van de energetische clusterbom Hypochristmutreefuzz omarmde Ramses Van den Eede het geluid en het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.