Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hypochristmutreefuzz – “Gums Smile Blood”

hypo

Toeval bestaat niet. Net nog waren we naar de geweldige Antiradio-aflevering met Hypochristmutreefuzz-frontman Ramses Van den Eede aan het luisteren, toen het Gentse vijftal besloot om het eerste nummer van hun debuutalbum vrij te geven. Hypochristmutreefuzz is, naast een gegarandeerde Scrabbleoverwinning, ook het gefliptste Zappa-meets-punk-noisecollectief dat de Arteveldestad heeft vrijgegeven. Zie ook: Raketkanon, Onmens, SHHT, Rumours, Crowd Of Chairs. Er moet daar iets in het water zitten. Uranium of zo.

‘Gums Smile Blood’ begint als een slome track, die een moddervette bas combineert met haast ongrijpbare gitaren. Nerveuze drums vallen pas na een halve minuut in. Het nummer bouwt langzaam op, waardoor het blijft verrassen, met een Oosters aandoende gitaarriff, korrelende synths en een bijna uitgespuwde tekst die nog uren blijft nazinderen. Live is ‘Gums Smile Blood’ altijd een aanleiding geweest voor een rondje verbouwingen, en dat gevoel is fantastisch overeind gebleven in deze studioversie.

Zullen we het dan even hebben over de videoclip? Een nerveuze collage van een postapocalyptische overdosis , kernbommen op paddenstoelen en vijf koppen die het einde der tijden aankondigen. Het laat je, net als het nummer, niet los. Goed maar. Het eerste album van Hypochristmutreefuzz heet ‘Hypopotomonstrosesquippedaliophobia’ en ligt vanaf 27 januari in de winkelrekken. Tot dan kunt u uw tongtwisters oefenen op deze heerlijke track.

WebsiteFacebook / Twitter / Instagram

13 oktober 2016

About Author

Sven Sabbe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter