FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (10 augustus – 16 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Jim E-Stack – “Sweet Summer Sweat” (feat. Dijon)

De kans dat je al eens naar een nummer van Jim E-Stack geluisterd hebt, is bijzonder groot, want de Amerikaan is een erg gegeerde producer en songwriter voor kleppers zoals Bon Iver, Octavian, Diplo en Caroline Polachek. Dat hij ook voor zichzelf echte parels kan schrijven en maken, bewees hij deze week met “Sweet Summer Sweet”. De fijne lo-fi-vibe en de geweldige productie maken van het nummer een echt zomers pareltje!

https://soundcloud.com/jimestack/sweet-summer-sweat-ft-dijon

China Bears – “Statue Still”

De tweeling Ivan en Frazer begon vijf jaar geleden met het muzikale avontuur China Bears. Stelselmatig kon de band naam maken in de lokale scene en dat leverde hen plaatsen op als voorprogramma van onder meer Gengahr en The Districts. Met “Statue Still” bracht het viertal deze week een nummer van hun aankomende project uit. Hun geluid is een mengelmoes van verschillende invloeden en genres en dat zorgt voor een ruwe folkluisterbeurt met hier en daar ook wat postrockinvloeden. De Dansende Beren kijken al uit naar een verdere kennismaking met hun soortgenoten.

TV COMA – “Congratulations”

TV COMA is geen alledaagse band. Het kwartet uit Brighton maakt powerpop met inhoud en kon de afgelopen maanden al op steun rekenen van onder meer Spotify en BBC Introducing. De groep staat op het punt om hun debuutplaat WUSS uit te brengen, maar we kunnen daar nu al uitgebreid van proeven met “Congratulations”. Het is niet minder dan een anthem waarmee ze ons zelfs wat aan Biffy Clyro doen denken. Gefeliciteerd: goed nummer!

Keaton Dekker – “mint”

Ook deze week ontdekten we weer een veelbelovend talent uit Londen met Keaton Dekker. Hij maakt pop met karakter en schuwt het experiment niet, wat voor een verfrissend geluid zorgt. “mint” is de voorloper van een eerste ep die er binnen een kleine maand zit aan te komen, en het is er direct eentje waarmee hij hoge ogen gooit bij ons. Een unieke stem en een knap arrangement maken ons alvast laaiend enthousiast voor wat er nog meer van hem zit aan te komen.

Park Hotel – “The Hand”

Het post-elektronische danceduo Park Hotel heeft van de tijd gebruik gemaakt om aan nieuw materiaal te werken. “The Hand” is hun eerste release van het jaar en het zet meteen de toon voor wat er nog zal komen van het tweetal. Een indringende melodie en de samenzang van de twee zorgen voor een bepaalde magie waar we uren naar zouden kunnen luisteren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.