Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single filous & The Kooks – “Hey Love”

De Oostenrijkse dj en producer filous staat vooral bekend om zijn remixes van radiohits. Zo mag hij herwerkingen van onder andere Kodalines “High Hopes” en Khalids “Floating” tot zijn grootste ‘hits’ rekenen. Eén ding hebben al zijn remixes gemeen: ze klinken allemaal net dat tikkeltje zomerser dan het origineel. Als een dj die de temperatuur kan laten stijgen dan een eigen nummertje wil fabriceren en daar de passende feature voor zoekt, kom je al snel uit bij The Kooks. Het Britse viertal doet al bijna twee decennia lang meisjesharten sneller slaan met hits als “Naïve” en “Seaside“, en komt nu dus piepen op “Hey Love”.

Wie in die ondertussen al redelijk grote berg aan potentiële zomerhitjes nog niet zijn ding vond, heeft met “Hey Love” een nieuwe kanshebber op die titel. Al van in het begin nemen de zomerse gitaartjes de bovenhand en eenmaal Lukes stem erbij komt, is het hek van de dam. De samenwerking tussen filous en The Kooks klinkt perfect zoals je zou verwachten: niets moet en alles mag. Het nummer kabbelt rustig voort en straalt een chille vibe uit. Na enkele luisterbeurten zit “Hey Love” dan ook al helemaal verstrengeld in je gehoorkanalen, want die lichte melancholische touches die de stem van de Brit toevoegt aan de sample van de elektrische gitaar klinkt helemaal niet zo slecht. Als geen enkele zomerhit je tot dusver kon overtuigen, dan raden we je die van filous en The Kooks zeker aan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1695 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kooks @ Vorst Nationaal: Geen naïviteit, enkel doorwinterde klasse

In 2006 schoot er een komeet recht naar de top van de hitparades. Helemaal uit het niks verscheen ze aan de sterrenhemel….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.