Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “Dying Breed”

© Olivia Bee

The Killers liet vandaag de nieuwe single “Dying Breed” op de wereld los. Reeds het vierde nummer uit Imploding The Mirage, de nieuwe plaat die volgende week vrijdag eindelijk gereleased wordt. De gloednieuwe opvolger van “My Own Soul’s Warning”werd deze week door Brandon Flowers en de zijnen reeds aangekondigd op Twitter nadat ze het nummer al eens brachten in een livestream op hun Instagram-account.

“Dying Breed” opent met een relatief lange muzikale intro waarbij het nummer meteen voorzien wordt van een strak tempo. Deze melodie wordt redelijk voorspelbaar – maar daarom niet minder goed – uitgebouwd in aanloop naar het refrein. Wanneer het ijzersterke refrein van “Dying Breed” helemaal open breekt, lijken de muzikale invloeden van Bruce Springsteen en The War On Drugs nooit veraf. De synths en de nodige nanana’s nemen de bovenhand naar het einde van het nummer en zorgen zo voor een passende outro van “Dying Breed”.

Wat ons betreft alvast vier op een rij voor The Killers. Uitkijken naar vrijdag 21 augustus dus!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 augustus 2020

About Author

Kenny Claeye


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief