Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “My Own Soul’s Warning”

© Olivia Bee

We moeten er langer op wachten dan gedacht, op het nieuwe album van The Killers, maar gelukkig krijgen we zo nu en dan al eens een voorsmaakje uit Imploding The Mirage. Waar het album normaal in mei moest verschijnen, is het nu uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Uit het album hoorden we al “Caution” en “Fire in Bone” en nu komt de band met “My Own Soul’s Warning”, de opener van de plaat. Het nummer is geproducet door Foxygen’s Jonathan Rado en hij is ook te horen op de single, het resultaat is een episch en hoopvol nummer.

Waar “Caution” ons al een heel aanstekelijk en leuk gevoel gaf, kwam “Fire In Bone” niet echt zo overtuigend over. Met “My Own Soul’s Warning” heeft de band nu toch wel de beste single tot dusver klaar voor ons. Het nummer heeft een stadiongeluid dat niet te commercieel overkomt, wat aantoont dat de band weet waar ze mee bezig zijn. De song begint heel mysterieus, maar explodeert al snel richting het refrein. Er zijn weer duidelijke invloeden van The War On Drugs te horen. Toch doet The Killers er hun eigen ding mee en steekt er meer kleur en tempo in. Het is een songs waarvan je goesting krijgt om de dag volle goeie moed tegemoet te gaan of waarvan je een bepaalde eerlijke kracht krijgt. Een topsingle, zoveel is zeker.

Wanneer Imploding The Mirage verschijnt, blijft nog koffiedik kijken. Wat we wel weten is dat Lindsey Buckingham, k.d. lang, Weyes Blood, Blake Mills en Adam Granduciel van The War On Drugs er op te horen zullen zijn. Het wordt een indieplaat met stadiongehalte waarin de band zichzelf terugvindt, althans dat hopen we op basis van de drie voorsmaakjes!

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KAYTRANADA - "Caution"

TikTok valt niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. Naast trends die oudere nummers weer helemaal hip maken en artiesten die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Blair – "Are You thinking About Me"

Sophie Blair is een 22-jarige violiste uit Provo, Utah in de Verenigde Staten. De Amerikaanse debuteert met haar single “Are You Thinking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.