Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Devenny 404 en Bathwater 404 – “Dayson”

Zoals je misschien wel uit hun namen kunt afleiden, maken Devenney 404 en Bathwater 404 deel uit van dezelfde groep, namelijk 404 Guild. Zelf noemen ze zich niet echt een groep, maar eerder een gilde. Ze helpen elkaar bij het maken van soloprojecten en werken even goed samen aan muziek. De gilde bestond oorspronkelijk uit vijf jeugdvrienden: Devenny, Bathwater, Sonny, Eliot en Silvertongue, maar spijtig genoeg besliste die laatste vorig jaar op amper 24-jarige leeftijd uit het leven te stappen.

404 Guild maakt muziek waar moeilijk een genre op te plakken valt, want zo mixen ze hiphop met garage, electro, een streepje punk en soms gaan ze ook gewoon de indie-toer op. Met deze mix van genres maken ze sinds begin 2019 de Londense underground onveilig en dat leverde hun een plaatsje op bij Dirty Hit, het platenlabel waar ook The 1975, Benjamin Francis Leftswitch en Beabadoobee op getekend staan.

“Dayson” is de eerste single van het debuutalbum van de samenwerking tussen Devenny en Bathwater dat Paradise Drive zal heten. Het nummer vliegt er met een stevige, donkere grime beat meteen in en zal die toon voor de rest van het nummer blijft zetten. De stem van Devenny doen ons denken aan die van Britse leeftijdsgenoot Slowthai. Beiden rappen ze met de nodige nonchalance over beats die recht uit een horrorfilm lijken te komen. Met “Dayson” krijgen we meteen een interessant nummer te horen dat ons doet uitkijken naar verdere samenwerkingen van de twee leden uit de gilde.

404 Guild: Facebook / Twitter / Instagram

Devenny 404: Instagram / Twitter

Bathwater 404: Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bonnie Kemplay - "19"

Op maandagen is er in muziekland vaak niet zo bijster veel te beleven en vandaag bleek net zo’n dag te zijn, tot…
AlbumsFeatured albumsRecensies

beabadoobee - Beatopia (★★★): Opgroeien is dingen proberen en proberen en proberen

beabadoobee toont ons sinds haar zeventiende al de muziek die ze in haar Londense slaapkamer tevoorschijn tovert. Elk jaar weer verscheen er…
AlbumsRecensies

Viji - Are You in My Head (★★★): Vocoder voor de sfeer

De zaken staan er festief voor bij leflabel Dirty Hit, met nieuwe releases van top in de pop als Pale Waves en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.