Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bonnie Kemplay – “19”

Op maandagen is er in muziekland vaak niet zo bijster veel te beleven en vandaag bleek net zo’n dag te zijn, tot we op de nieuwe single van Bonnie Kemplay botsten. De naam doet momenteel waarschijnlijk nog niet meteen een belletje rinkelen, maar aan de andere kant van het kanaal is de jonge zangeres alvast goed bezig. Zo kwam ze in 2021 als winnaar uit de bus bij de BBC Radio 1 Live Lounge Introducing talentenjacht en mocht ze dus op 19-jarige leeftijd een Live Lounge sessie opnemen. Inmiddels tekende ze bij Dirty Hit, het label achter onder meer The 1975 en Rina Sawayama, en mocht ze openen voor niemand minder dan Adele in Hyde Park.

Aanvankelijk wanen we ons als het ware in de persoonlijke bubbel van Bonnie Kemplay, de beperkte instrumentatie heeft iets vertrouwd en huiselijk. Wanneer het geheel vervolgens aangevuld wordt met drums, krijgt de song wat meer omvang en zijn de gelijkenissen met Julien Baker binnen handbereik. Een zeer mooi compliment als je het ons vraagt, want de muziek van Kemplay bevat een gelijkaardige kwetsbaarheid met hier en daar een wat ruwer randje. Hoewel de stem van Kemplay eerder lief klinkt, haalt ze tekstueel toch net wat scherper uit en laat het net dat contrast zijn dat werkt. ‘Please don’t apologize if you don’t mean it’, klinkt het en dat lijkt dag en nacht verschil met de laatste tonen waarop een uitdovende “Happy Birthday” klinkt. Een blijvende indruk wordt dan weer gemaakt door de muzikale explosie waarop we ruim twee minuten moeten wachten. Tijdens de eerste luisterbeurt komt deze dan ook eerder als een verrassing, waardoor we al gauw nog een keer naar “19” willen luisteren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

beabadoobee - Beatopia (★★★): Opgroeien is dingen proberen en proberen en proberen

beabadoobee toont ons sinds haar zeventiende al de muziek die ze in haar Londense slaapkamer tevoorschijn tovert. Elk jaar weer verscheen er…
AlbumsRecensies

Viji - Are You in My Head (★★★): Vocoder voor de sfeer

De zaken staan er festief voor bij leflabel Dirty Hit, met nieuwe releases van top in de pop als Pale Waves en…
AlbumsRecensies

beabadoobee – Fake It Flowers (★★★): Het boeket niet door de bloemen heen zien

beabadoobee brengt ons vandaag haar eerste langspeler, Fake It Flowers. Het album markeert een mijlpaal voor de jonge singer-songwriter Bea Kristi; een debuutplaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.